Po dopinški kazni prvič do zmage

Foto: Epa
Foto: Epa
Povratnica prepričljivo boljša od tekmic.
Oglej si celoten članek

Norvežanka Therese Johaug je na tekmi za svetovni pokal smučarskih tekačic v finski Ruki slavila na 10 km klasično, kar je njena prva zmaga v pokalu po 18-mesečni odsotnosti zaradi dopinške kazni. Druga je bila Švedinja Charlotte Kalla z 22,5 sekunde zaostanka, tretja pa rojakinja slednje Ebba Andersson (+32,8).

Anamarija Lampič je bila 35. (+2:35,21), druga slovenska predstavnica Alenka Čebašek pa 52. (+3:14,5).

Tridesetletna Johaugova je bila pozitivna na testiranju izven tekmovanj septembra 2016. Potem je trdila, da je nevede uporabljala kremo za ustnice, ki je vsebovala tudi snovi iz seznama prepovedanih poživil. Pozneje je izgubila tudi pritožbo na arbitražnem razsodišču za šport v Lozani in ni smela sodelovati na letošnjih zimskih olimpijskih igrah v Južni Koreji. Aprila se je njena kazen iztekla in z dvema zmagama na tekmah Fis konec minulega tedna v norveškem Beitostolenu je že pokazala dobro formo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.