Po drami delitev plena

Foto: RZS/Twitter Slovenke imajo po dveh kolih eno točko.
Foto: RZS/Twitter Slovenke imajo po dveh kolih eno točko.
Slovenske rokometašice so prišle do prve točke v kvalifikacijah za EP 2018.
Oglej si celoten članek

Rokometašice Slovenije so po pričakovanem sredinem porazu na Danskem danes v mestu grofov igrale neodločeno (28:28) s Čehinjami.

Slovenija, ki je na obeh tekmah v tem tednu nastopila v močno zdesetkani zasedbi in brez osmih igralk v primerjavi z junijskima kvalifikacijskima tekmama s Hrvaško za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu v Nemčiji, bo kvalifikacijski ciklus za Francijo nadaljevala marca prihodnje leto, ko bo odigrala dve tekmi z Islandijo. Po dveh tekmah ima Danska štiri, Češka tri, Slovenija eno, Islandija pa je brez točk.

Dober začetek, slabše nadaljevanje

Izbranke slovenskega selektorja Uroša Bregarja so na najboljši možni način odprle dvoboj s Čehinjami. Na krilih razpoložene Tjaše Stanko - v prvem polčasu je dosegla kar devet golov - so imele vse niti v svojih rokah, s poletno predstavo so si že na polovici prvega polčasa priigrale pet golov prednosti (9:4).

Slovenska ekipa je uvodoma delovala kot dobro podmazan stroj in v vseh segmentih igre zasenčila gostujočo. Po petnajstih minutah izjemno dobre igre pa so se v slovenski obrambi začele pojavljati prve razpoke, tudi igra v napadu ni bila več tako tekoča, igralke so se enostavno prehitro odločale za strele iz neizdelanih akcij. Čehinje so izkoristile slovenske težave in se jim v 20. minuti približale na tri gole (11:8), na polovici tekme pa je slovenska prednost znašala zgolj en zadetek (15:14).

"Na tekmo smo se zelo dobro pripravili in začeli odlično, igrali dobro obrambo 6-0, nato pa se na njihovo 5-1 nismo dovolj kakovostno gibali brez žoge. Naredili smo nekaj neizsiljenih napak, ki so Čehinjam dale krila in tudi vodstvo ob koncu tekme."
Uroš Bregar

Slovenske rokometašice so imele v prvih desetih minutah drugega polčasa Čehinje pod nadzorom in vodile za tri gole (19:16), nato pa naredile številne napake in tekmicam dopustile, da so jih v 43. minuti ujele in izenačile na 21:21.

Po slovenski minuti odmora so Čehinje izpeljale dva nasprotna napada in Slovenkam ušle na dva gola (21:23). A slovenske rokometašice niso obupale, spustile so se v odprt lov za tekmicami in z golom Ane Gros v 56. minuti izenačile na 25:25, le minuto kasneje pa je ostrostrelka francoskega Metza po zadeti sedemmetrovki svoje soigralke ponovno popeljala do vodstva s 26:25. V izjemno razburljivi končnici so slovenske rokometašice - navkljub izključitvi Alje Vrček - z goloma Teje Ferfolje in Tjaše Stanko vselej imele zadetek prednosti, a so tudi Čehinje izkoristile svoje napade. Pol minute pred koncem razburljivega dvoboja je Bregar zahteval minuto odmora, njegove varovanke pa niso izkoristile zadnjega napada in ostalo je pri neodločenem izidu.

V slovenski reprezentanci je bila najbolj učinkovita Tjaša Stanko z enajstimi goli, Ana Gros je prispevala osem zadetkov.

Kvalifikacije za EP 2018 (skupina 5), 2. kolo:

Slovenija - Češka 28:28 (15:14)

Islandija - Danska 14:29 (4:13)

LESTVICA:
1. Danska 4 točke
2. Češka 3
3. Slovenija 1
4. Islandija 0

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.