Po drami napredovali vsi trije

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Po težavah z deževjem so prireditelji SP v slalomu na divjih vodah v Tacnu le izpeljali kvalifikacije kajakašev. Slovenski aduti Peter Kauzer, Jure Meglič in Dejan Kralj so zanesljivo napredovali.
Oglej si celoten članek

Prireditelji svetovnega prvenstva v slalomu na divjih vodah v Tacnu so v petek po vseh težavah z deževjem vendarle izpeljali še kvalifikacije kajakašev. Prav v tej disciplini si slovenski tabor obeta največ in Peter Kauzer, Jure Meglič in Dejan Kralj so tudi potrdili, da bo v nedeljskem polfinalu in finalu nanje treba računati. Branilec naslova svetovnega prvaka iz lanskega Seu d'Urgella, Peter Kauzer, je v kvalifikacijah poskrbel za malo drame, saj so mu sodniki v prvi vožnji prisodili 50 kazenskih sekund za izpuščena vratca, tako da je bil daleč od mest, ki so vodila v nadaljevanje tekmovanja.

Toda to 27-letnega Hrastničana ni zmotilo in je v drugi vožnji pokazal kakovost in kljub malce zadržani predstavi vseeno dosegel četrti čas. Za najhitrejšim, Francozom Fabienom Lefevrom, je zaostal 2,62 sekunde. "Očitno moram na vseh velikih tekmah eno vožnjo malce 'zabluziti', da se 'zbrihtam' in normalno odveslam. Toda v prvi vožnji nisem izpustil vratc, sodniki so se zmotili. Ampak, motiti se, je človeško. Vedel sem, da sploh ni težko priti med 40 polfinalistov, če normalno odveslam. Tako sem se tudi lotil druge vožnje, celo preveč rezerve sem si vzel v nekaterih vratcih, tako da sem izgubljal sekunde kot po tekočem traku. Toda kvalifikacije so mimo, zdaj se je treba zbrati za polfinale in finale. Treba bo veslati rutinirano v polfinalu in nato v finalu narediti vse za kolajno oziroma zmago. To je odvisno tudi od tega, ali se bom počutil dobro ali ne. Seveda, se bom. Te dni uživam, vidim, da je podpora s tribun, tako da bo vse dobro," je optimističen Kauzer.

Foto: Žurnal24

Pritisk gledalcem na polnih tribunah ob Savi je v prvem nastopu malce dvignil tudi Jure Meglič, ki je takrat progo končal s kar 102 kazenskima sekundama. Toda tudi njemu se je pred drugim nastopom po pogovoru s trenerjem uspelo zbrati in se zanesljivo uvrstiti v nedeljski del tekmovanja. Meglič je imel na koncu peti čas kvalifikacij, bil je 12 stotnik sekunde počasnejši od Kauzerja. "Prva vožnja je bila res ponesrečena, tako slabe nisem naredil že nekaj let. Zato sem bil res malo v dvomih, kaj je s tem dnevom. Ampak v drugo sem šel malce previdneje, hkrati pa tako, kot bi moral. Vzel sem si kar nekaj časa za kakšna vratca, toda na koncu je bil čas kar dober, zato sem zadovoljen, da sem se uvrstil na nedeljsko tekmo," je dejal Meglič.

Zanesljivo pa se je v nedeljski polfinale prebil tudi izkušeni Dejan Kralj, ki si je za razliko od svojih dveh reprezentančnih kolegov že po prvi vožnji priveslal nadaljnje tekmovanje, v drugi pa je svoj izid še izboljšal in pristal na 16. mestu. "Zelo sem vesel, da sem že s prvo vožnjo prišel v polfinale. V drugi sem skušal še popraviti kakšno malenkost, kakšna pa je bila tudi malce slabša kot v prvi. Toda dobil sem občutek, kako bo tekmovati v nedeljo. Upam, da bo šlo vedno bolje, saj bo treba za finale veslati zelo, zelo hitro," pa je povedal Kralj, ki tako kot druga dva kolega iz slovenskega tabora verjame, da se da veslati vsaj tako hitro (če ne hitreje), kot je v petek veslal najhitrejši Lefevre.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.