Po dveh izključitvah konec sanj za Pomurke

Foto: Sobotainfo.com
Foto: Sobotainfo.com
Slovenske prvakinje se niso prebile v nadaljevanje tekmovanja.
Oglej si celoten članek

Igralke None Pomurja Beltincev so s porazom končale kvalifikacijski turnir prvega kroga nogometne lige prvakinj. V finalu so Pomurke v Gornji Radgoni izgubile proti ukrajinskemu Žitlobudu iz Harkiva (1:4). Beltinčanke se tako niso prebile v drugi krog, katerega žreb bo v nedeljo.

Osemkratne slovenske prvakinje, ki jih vodi Sandi Bauer, so se na tekmi hitro znašle v nezavidljivem položaju, saj so tekmice povedle v 19. minuti z golom Birgül Sadikoglu, nato pa v 30. in 33. minuti ostale še brez izključenih Špele Rozmarič in Lucije Kos.

Čeprav so imele kar dve igralki manj, pa so v 37. minuti izenačile, ko je najstrožjo kazen po prekršku nad Špelo Kolbl uspešno izvedla Kaja Korošec. So pa Ukrajinke številčno premoč nato unovčile v 41. minuti, ko je za vodstvo z 2:1 zadela Olha Ovdijčuk.

Olha Bojčenko je v 50. minuti še povišala prednost tekmic, sedem minut pozneje pa je bilo po golu Ljubov Šmatko že končnih 4:1.

Video Kača zmotila gladko zmago slovenskih prvakinj

Ukrajinke so se tako prebile v drugi krog, kjer bodo ekipe igrale zgolj z enim tekmecem, in sicer doma in v gosteh. Zmagovalke drugega kroga se bodo prebile v skupinski del, ki bo prvič v obliki štirih skupin s po štirimi ekipami. Skupinski del, v katerem so že branilka naslova Barcelona, Chelsea, PSG in Bayern, se bo začel 5. in 6. oktobra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.