Po dveh tekmah prekinil pogodbo in se odrekel štirim milijonom evrov

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
"Nisem želel prevarati ljudi v klubu."
Oglej si celoten članek

Nekdanji italijanski reprezentant Andrea Ranocchia je prekinil pogodbo z prvoligašem Monzo. Njen član je bil tako le tri mesece, odigral je vsega dve tekmi. S to potezo se je 34-letni branilec odrekel štirimi milijonom evrov, toliko bi namreč zaslužil do izteka dvoletne pogodbe.

Ranocchia, ki je v preteklosti nosil kapentanski trak Interja, je sicer v avgustu utrpel poškodbo, z zelenic pa bi bil odsoten še kar nekaj mesecev. Zato se je odločil prekiniti sodelovanje z Monzo, saj je dvomil, da se bo lahko vrnil in znova zaigral na najvišji ravni. Sledila je odločitev o koncu kariere.

Foto: Profimedia Andrea Ranocchia

"Nisem čutil strasti in odločnosti, da se skušam vrniti po poškodbi, klub, ki je verjel vame, pa nisem želel prevarati. Še posebej pa nisem želel lagati samemu sebi. To sem jaz. Z ljudmi pri Monzi sem se razšel kot prijatelj. To je to. Mislim, da ne bom več igral profesionalnega nogometa," je dejal Ranocchia, ki je v karieri zbral tudi 21 tekem za italijansko izbrano vrsto. 

Direktor Monze Adriano Galliani je nogometaševo potezo pohvalil: "On je pravi gospod, potrdil je, da se nisem motil o njem. Gospod in dobra oseba."

Ranocchia je v Monzo, njen lastnik je nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi, prišel kot prost igralec, saj se mu je poleti iztekla pogodba z Interjem, za slednjega je nastopal vse od leta 2010 in zaigral na 223 tekmah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.