Po grdem padcu huda poškodba smučarskega zvezdnika

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Poškodovani Jansrud je vprašljiv za Peking.
Oglej si celoten članek

Norveški smučarski zvezdnik Kjetil Jansrud bi lahko izpustil zimske olimpijske igre februarja v Pekingu zaradi poškodbe kolena po hudem padcu na superveleslalomu v petek v Beaver Creeku. Kot so sporočili iz norveške smučarske zveze, si je Jansrud poškodoval križno in notranje stranske vezi v kolenu.

Reprezentančni zdravnik Marc Strauss je dejal, da je prezgodaj reči, ali bo potrebna operacija ali kako dolgo bo Jansrud odsoten, je danes poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Šestintridesetletni Jansrud je po padcu na petkovi tekmi svetovnega pokala v Koloradu uspel sam prismučati po hribu navzdol, a se je pri tem držal za koleno.

Foto: Twitter Kjetil Jansrud

Olimpijski superveleslalomski prvak iz leta 2014 je rojaku Aleksandru Aamodtu Kildeju v petek čestital za zmago in se bo po navedbah zveze z ekipo vrnil domov v ponedeljek. Nadaljnje preglede kolena bo nato opravil v Oslu.

Jansrud si s 23 uvrstitvami na najvišjo stopničko zmagovalnega odra v svetovnem pokalu drugo mesto med norveškimi tekmovalci deli s Henrikom Kristoffersenom. Pred njima je zgolj Aksel Lund Svindal, ki je vpisal 36 zmag. Jansrud je pred dvema letoma v Areju osvojil naslov svetovnega prvaka v smuku, ko je na njegovi poslovilni tekmi ugnal rojaka Svindala za dve stotinki sekunde.

Jansrud je v karieri osvojil štiri male kristalne globuse, smukaški seštevek svetovnega pokala leta 2015, ko je osvojil tudi superveleslalomsko razvrstitev. Superveleslalomska seštevka je osvojil še v letih 2017 in 2018. Dvakrat je v skupnem seštevku zaostal zgolj za Avstrijcem Marcelom Hirscherjem, in sicer v letih 2015 in 2017.

Olimpijske igre v Pekingu bodo od 4. do 20. februarja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.