Po grozljivi poškodbi bo spet lahko igral

Foto: Profimedia Damar Hamlin.
Foto: Profimedia Damar Hamlin.
Ena najbolj odmevnih poškodb zadnjih let bo očitno dobila srečen epilog.
Oglej si celoten članek

Igralec ameriškega nogometa Damar Hamlin, ki je med tekmo lige NFL v začetku januarja doživel srčni zastoj in so ga v kritičnem stanju prepeljali v bolnišnico, bo še lahko igral na profesionalni ravni, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kot je pojasnil uradni zdravnik združenja profesionalnih igralcev lige (NFLPA) Thom Mayer, bo 24-letnik spet lahko igral tudi v ligi NFL. "Zagotavljam vam, da bo Damar Hamlin spet igral profesionalni nogomet," je dejal Mayer.

Hamlin, član ekipe Buffalo Bills, se je po udarcu tekmeca na dvoboju s Cincinnatijem 2. januarja zgrudil in obležal na igrišču. Tam ga je zdravniška ekipa oživljala, v kritičnem stanju pa so ga prepeljali v bolnišnico, kjer je nato dobro okreval. Hitro so ga premestili v domačo bolnišnico v Buffalu, 11. januarja je že bil v domači oskrbi. Konec januarja je tako že lahko s tribun spremljal zadnjo tekmo soigralcev v rednem delu sezone.

Foto: Profimedia Damar Hamlin

Združenje NFLPA je sporočilo tudi, da je Hamlin prejemnik letošnje nagrade Alan Page za družbeno udejstvovanje. Njegova fundacija Chasing M, s katero je zbiral sredstva za nakup igrač v svojem domačem okrožju v Pittsburghu, je po njegovih zdravstvenih težavah doživela izjemen razmah. Namesto pričakovanih nekaj tisoč dolarjev na spletni strani za zbiranje sredstev so v fundaciji do zdaj zbrali že devet milijonov dolarjev.

"Stvari nikoli ne jemljem za samoumevne. Vedno si bom prizadeval za skupnost, iz katere prihajam. To, da ji lahko nekaj vrnem, je velik del mene. S to nagrado bo poslanstvo še lažje," je ob tem dejal Hamlin.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.