Po Haalandu Borussia ostala še brez trenerja

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Marco Rose ni več trener Borussie Dortmund.
Oglej si celoten članek

Nemški nogometni velikan Borussia Dortmund in trener Marco Rose sta prekinila sodelovanje, je na spletni strani potrdil klub. Kot so zapisali, se je uprava s trenerjem dogovorila za ta korak po intenzivni analizi sezone.

"Ta dan ni lahek za nikogar od nas, saj je bilo, bo in ostaja medsebojno spoštovanje veliko. Po sezoni, ki pa je bila iz različnih razlogov nezadovoljiva, pa moramo ugotoviti, da na številnih področjih iz svojih potencialov nismo izčrpali maksimuma," je dejal Hans-Joachim Watzke iz klubske uprave.

Ta dodaja, da je bil kljub številnim težavam prepričan, da bo klub ostal na začrtani poti, da pa je v pogovorih vse bolj dobil občutek, da vsi vključeni niso 100-odstotno prepričani v uspeh. "Skupaj smo se zato odločili za prekinitev sodelovanja."

V klubu dodajajo, da se s trenerjem poslavljajo tudi njegovi pomočniki in da bodo v prihodnjih dneh začeli pogovore z novimi kandidati za trenersko mesto.

Klub je pod Rosejevim vodstvom letos zasedel drugo mesto v prvenstvu za münchenskim Bayernom. Trener pa se je bržkone moral posloviti zaradi slabega nastopa v nemškem pokalu, kjer je izpadel v dvoboju z drugoligašem St. Paulijem in zaradi zgodnjega slovesa v ligi prvakov, kjer se je Borussia poslovila že po skupinskem delu, po prehodu v evropsko ligo pa jo je nato izločil še kasnejši finalist tega tekmovanja Glasgow Rangers.

Televizija Sky pa verjame, da se je že dokopala do imena naslednika za Roseja. To naj bi postal v Nemčiji rojeni Hrvat Edin Terzič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.