Derbi 14. kola pripadel Mariboru

Foto: Profimedia Jasmin Mešanović
Nogometaši Domžal so v 14. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Mariboru z 0:1 (0:0).
Oglej si celoten članek

Obračun Domžal in Maribora je ponudil zanimivo predstavo, v kateri pa so malce boljši vtis pustili Štajerci, ki so z golom Jasmina Mešanovića tudi prišli do desete zmage in se vsaj začasno spet povzpeli na prvo mesto prvenstvene lestvice. Domžalčani kljub petemu porazu ostajajo v zgornjem domu slovenske prve lige.

Kljub temu, da so imeli Mariborčani uvodoma pobudo, so do prve priložnosti na tekmi prišli Domžalčani. V 17. minuti je Andraž Kirm streljal malce z leve strani kazenskega prostora, žoga pa je končala v zunanjem delu mreže. Na drugi strani so Štajerci prvič zagrozili v 20. minuti, ko je Dino Hotić streljal po protinapadu, izkazal pa se je Ajdin Mulalić, ki je zamenjal obolelega Dejana Milića.

Mulalić je bil na mestu tudi v 26. minuti, ko je sprožil Dare Vršič. Gostitelji so se znova malce razburili v 41. minuti, saj so po padcu Amedeja Vetriha ob Aleksandru Rajčeviću zahtevali najstrožjo kazen, a neuspešno.

Po mirnem uvodu drugega dela so v 58. minuti gosti povedli. Hotić je lepo podal za hrbet domžalske obrambe, kamor je stekel Mešanović in nato malce z desne strani kazenskega prostora silovito sprožil in žogo od prečke poslal v mrežo. Za Mešanovića je bil to šesti zadetek v sezoni, toliko jih ima tudi Ricardo Alves iz Olimpije, več od njiju pa Miljan Škrbić iz Krškega (10) ter John Mary iz Rudarja in Matej Poplatnik iz Triglava (oba 7).

Po golu je trener domačih Simon Rožman hitro reagiral, njegovi varovanci so za nekaj minut odločneje pritisnili proti golu Maribora, v 65. minuti je eno (pol)priložnost s strelom z glavo zapravil Dario Melnjak. Na drugi strani je iz bližine v 71. minuti zgrešil Damjan Bohar, pri Domžalah pa je v 82. minuti poskusil Petar Franjić z roba kazenskega prostora, a je žogo slabo zadel, tako da Jasmin Handanović ni imel veliko dela s šibkim strelom.

V 86. in 88. minuti je dvakrat nenatančno meril še Jure Balkovec, isti igralec pa je v tretji minuti sodniškega dodatka poskusil še z glavo, a Handanović spet ni imel veliko dela. Minuto pozneje je na drugi strani rezervist Marcos Tavares po protinapadu žogo poslal v zunanji del mreže.

Krško po hudi napaki iztržilo remi

Ankarančani so na današnjo tekmo prišli z dobrim občutkom, čeprav brez točkovnega izkupička po zadnji tekmi, ko so se prejšnji teden dobro upirali favoriziranemu Mariboru. Za poskus bega z dna lestvice je bila zato primernejša tekma z zasedbo iz Krškega, s katero so na prvi medsebojni tekmi v Krškem igrali neodločeno 2:2. Gostje pa so po dveh porazih tekmo pričakali na šestem mestu, poleg tega jim je nedavna prestavitev tekme z Rudarjem, ki so jo odigrali v torek, vzela nekaj časa za pripravo.

Po dokaj zadržanem začetku si nobena od ekip ni pripravila resnejše priložnosti, prvi pa so vendarle nato zapretili domači. V šesti minuti je Gal Primc lepo sprejel podajo v kazenskem prostoru, nato pa že med padcem skušal streljati, a je s kakšnih šestih metrov zgrešil vrata Marka Zalokarja.

Krčani so eno redkih nevarnih akcij izvedli v 14. minuti, ko je obrambi Ankarana po levi strani pobegnil Miljan Škrbić, toda prvi strelec slovenskega prvenstva ni bil dovolj hiter, da bi žogo ujel dovolj zgodaj za nevarnejši strel in vratar Primož Bužan ni imel veliko dela.

Ankaran je prišel do vodstva v 23. minuti po strelu z bele točke. V akciji pred tem je žoga na robu kazenskega prostora v roko zadela Klemna Šturma, sodnik je pokazal na enajstmetrovko, zanesljiv izvajalec pa je bil Mihovil Klapan. Najlepšo priložnost za izenačenje so imeli Krčani v 41. minuti, ko se je za strel od daleč odločil Josip Balić, Bužan pa je odlično posredoval in žogo odbil v kot.

Nadaljevanje je postreglo s previdnejšo igro domačih, ki so predvsem varovali zanje ugoden izid, gostje pa so kljub pritiskom dolgo časa zaman iskali poti do vrat Ankarana. Prvo nevarnejšo akcijo so zapravili v 62. minuti, ko je Marko Dušak z desne strani poslal žogo pred vrata, kjer pa se Balić ni najbolje znašel in s kakšnih petih metrov ni bil nevaren za Bužana.

Bolj ko se je tekma bližala koncu, bolj so Krčani pritiskali proti golu Ankarana. Zgoščena obramba domače ekipe je zdržala do sodnikovega dodatka, potem pa so si gostitelji privoščili napako; po prostem strelu Tončija Mujana z leve strani sta žogo v kazenskem prostoru zgrešila tako Luka Badžim kot Tim Vodeb, do nje pa je na kakšnih 11 metrih prišel Leo Ejup in jo poslal za hrbet domačega vratarja.

Konec slabega niza

Celjani so v Kranju prekinili niz brez prvenstvene zmage, ki je trajal šest krogov. Luka Žinko in Lovro Cvek sta poskrbela tudi za prvo prvoligaško slavje pod vodstvom Dušana Kosića. Tretja zmaga v sezoni pa je Celjane oddaljila od današnjih tekmecev, ki zdaj na predzadnjem mestu za njimi zaostajajo že za sedem točk.

Ekipi sta v prvem polčasu le poredko ogrozili ena ali druga vrata. Pri tem so bili sicer konkretnejši Celjani, ki so štirikrat nevarneje streljali. V 27. minuti je Žinko s prostega strela s 25 metrov meril malce premalo natančno, prav tako malce pred tem Elvedin Džinić s še enim poskusom z razdalje.

V 43. minuti je dotlej najnevarneje meril Luka Šušnjara z roba kazenskega prostora, izkazal pa se je Elvis Džafić, ki je žogo odbil v kot. Kranjski vratar je še enkrat dobro posredoval minuto pozneje, ko je z leve strani kazenskega prostora poskusil Rudi Požeg Vancaš. Domačini Metoda Jurharja kljub nekaj strelom niso resneje ogrozili.

Po izenačenem uvodu drugega polčasa so Celjani povedli v 55. minuti, ko je Žinko unovčil enajstmetrovko za svoj četrti gol v sezoni. Najstrožjo kazen je zakrivil Kristjan Arh Česen s prekrškom nad Šušnjaro. Domači so nase spet opozorili v 61. minuti, ko se je žoga po strelu Mateja Podlogarja skotalila malo mimo vratnice.

V 79. minuti je na drugi strani z 20 metrov sprožil Cvek, a je bil strel preslaboten, da bi resno ogrozil Džafića. Zato pa je bil Cvek uspešnejši v 85. minuti, ko je zadel z glavo za 2:0 po podaji Požega Vancaša iz kota.

Prva liga TS, 14. kolo:

Ankaran Hrvatini : Krško  1:1 (1:0) 
Klapan 23./11-m; Ejup 93.

Triglav : Celje  0:2 (0:0)
Žinko 55./11-m, Cvek 84.

Domžale : Maribor  0:1 (0:0)
Mešanović 58.

Nedelja: 
Rudar - Olimpija
Aluminij - Gorica 

Lestvica
1. Maribor  34
2. Olimpija  33 (-1)
3. Rudar  22 (-1)
4. Domžale  19
5. Gorica  19 (-1)
6. Krško  16
7. Celje   15
8. Aluminij  13 (-1)
9. Triglav   8
10. Ankaran Hrvatini   7

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.