Po Iličiću spraševala Milan in Juventus

Foto: Žurnal24 Amir Ru%C5%BEni%C4%87, Brane Oblak
Josip Iličić je v dresu Palerma zabil že tri zadetke, in to nogometnim velikanom, kot so Inter, Juventus in Fiorentina. Njegov agent Amir Ružnić meni, da je vreden vsaj osem milijonov.
Oglej si celoten članek

Amir Ružnić, agent, ki je izpeljal prestop Armina Bačinovića in Josipa Iličića v Palermo in je po novem tudi uradno postal agent omenjenega dvojca, je za zurnal24.si spregovoril o trenutno enem najbolj vročih nogometašev v Serie A Josipu Iličiću.

Ste po zadnji tekmi kaj govorili z Iličičem?
Z njim sem govoril pol ure po tem, ko je zabil gol za zmago nad Fiorentino. Seveda je izjemno zadovoljen.

Iličić iz tekme v tekmo bolj blesti. Zabil je Interju, Juventusu in Fiorentini. Vas iz Palerma kaj kličejo?
V nedeljo zjutraj sem govoril s predsednikom kluba Maurizijem Zamparinijem. On je alfa in omega Palerma. Z njim sem opravil tudi oba prestopa. Predsednik je najbolj zaslužen za njun prestop. Osebno se je zavzel, da sta Iličić in Bačinović oblekla dres kluba iz Sicilije. Zamparini in vsi v klubu so z njima izjemno zadovoljni.



Se že pojavljajo novi kupci za Iličića?
Predsednik mi je zatrdil, da tako Bačinovića, še posebej pa Iličića naslednji dve leti ne namerava prodajati. Pogodbe obeh bomo morali najbrž popraviti, tako da bodo vsi bolj zadovoljni. O prodaji  pa v Palermu ne želijo ničesar slišati. Imajo najbolj vroč dvojec v Italiji Pastore-Iličić, pa tudi Bačinović je proti Fiorentini odigral fenomenalno.

Koliko je trenutno na trgu vreden Iličić?
To je relativno. Če bi bil trenutno na trgu, bi bil sposoben dobiti klub, ki bi bil zanj pripravljen plačati sedem ali osem milijonov evrov. Na žalost ni naprodaj. Z Zamparinijem se ni šaliti. Je zelo nepredvidljiv, a pošten človek. Pri njem je tanka meja med sovraštvom in ljubeznijo. Dejal mi je, da naslednji dve leti ne želi nič slišati o prodaji. Delati proti njegovi volji je nemogoče.

Trije zadetki, in to samim najboljšim italijanskim klubom, so najbrž dvignili prah. Kdo od velikanov je z vami že navezal stik?
Govoril sem z Milanom in Juventusom. Trener Milana je z mano igral v Pescari in sva velika prijatelja. Iličić mu je zelo všeč, prav tako Juventusu. Vendar pa so bili to zgolj informativni razgovori, kjer sem poslušal same pohvale. Se pa zavedajo, da je do Iličića v tem trenutku nemogoče priti, prav zaradi tega, ker poznajo predsednika Palerma. Sta pa oba velikana pokazala veliko zanimanje.

Če bi bil trenutno na trg, bi bil sposoben dobiti klub, ki bi bil zanj pripravljen plačati sedem ali osem milijonov evrov.
Amir Ružnić

Najbrž bi zelo visoka vsota uspela omehčati tudi predsednika Palerma?
V tem trenutku je prehitro govoriti, čeprav še posebej v nogometu velja rek, nikoli ne reci nikoli. Če že bo kam prestopil, bodo to največji klubi v Italiji ali Evropi. V Italiji pa vemo, kateri trije klubi so elitni.

Italijanski mediji so se razpisali o tem, da so skavti okupirali slovensko ligo. Na tekmi v Novi Gorici med Gorico in Mariborom jih je bilo kar osem. Ogledovali naj bi si dva nogometaša Maribora, Berića in Repa. Imate tudi vi tukaj prste vmes?
Imam (smeh).

Lahko poveste kaj več o tem?
Lahko potrdim, da so si agenti ogledovali določene nogometaše. To je pa tudi vse.

Za omenjeni dvojec naj bi se zanimal Napoli. Drži?
Recimo, da je nekaj res. Agenti Napolija so bili na derbiju v Stožicah med Olimpijo in Mariborom. Sicer ne gre za top italijanske klube, so pa to dobri klubi.

Govoril sem z Milanom in Juventusom. Trener Milana je z mano igral v Pescari in sva velika prijatelja. Iličić mu je zelo všeč, prav tako Juventusu.
Amir Ružnić
Kolikšne so možnosti, da pride do še kakšnega odmevnega prestopa iz slovenske lige?
V zimskem prestopnem roku skoraj nemogoče. Predvsem zaradi stališča Maribora, ki si želi naslov, zato pozimi niso pripravljeni prodajati igralcev. Še posebej Berića in Repa, ki sta še premlada. Ne bi bilo slabo, če bi še leto ali dve ostala v Mariboru.

Omenja se tudi cena za Berića, ki naj bi bil že zdaj vreden milijon evrov. Kako komentirate pisanje italijanskih medijev na to temo?
Realno je toliko, kolikor klub ponudi. Tu velja zakon tržišča. Berić je zagotovo igralec, ki bo šel po stopinjah Iličića in Bačinovića.

Prestop Bačinoviča in Iličića je sprožil vse večje povpraševanje po slovenskih nogometaših. Kateri nogometaš iz slovenske lige je trenutno najbolj vroč?
Maribor si je v Italiji ustvaril izjemen ugled. S prestopom omenjenega dvojca so se odprla vrata mnogim. V Novo Gorico je 90 odstotkov skavtov prišlo zaradi Maribora. Če bi lahko izpostavil kakšnega nogometaša iz drugih klubov, pa je to Jasmin Kurtić iz Gorice.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.