Po Kokoškovu nov zgodovinski trenutek v NBA

Foto: Profimedia Igor Kokoškov
Severnoameriška košarkarska liga NBA bi lahko sprejela prelomno odločitev.
Oglej si celoten članek

Potem ko je srbski košarkarski strokovnjak Igor Kokoškov postal prvi glavni trener moštva iz lige NBA, ki ni bil rojen v ZDA, je na obzorju nov zgodovinski trenutek.

Čestitke dežujejo Legenda ne ve, kdo je Igor Kokoškov

Moštvo Milwaukee Bucks je na razgovor za mesto glavnega trenerja oziroma, bolje rečeno, trenerke, povabilo Becky Hammon, aktualno pomočnico trenerja San Antonio Spurs Gregga Popovicha.

41-letnica se je zadnje štiri sezone kalila pri moštvu iz Teksasa. Leta 2014 je postala prva pomočnica v katerikoli od štirih velikih profesionalnih športnih lig v ZDA. Pred tem je bila kar 16 let aktivna v ženski profesionani košarkarski ligi WNBA.

Leta 2008 je z rusko reprezentanco osvojila bronasto medaljo na olimpijskih igrah v Pekingu.

Tvitosfera Američani Kokoškova pozdravili s prisrčno gesto

"Becky lahko naredi, kar želi. Zaslužila si je spoštovanje slehernega člana našega moštva. Spoštujem njeno znanje in način dela. V prihodnosti lahko počne karkoli. Ona je naravni talent. Ima vse atribute," je asistentko pohvalil Popovich.

Hammonova je prva ženska v zgodovini, ki se bo potegovala za mesto glavne trenerke NBA ekipe.

Foto: Epa

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.