Po košarici AVB Abramovič hoče Guardiolo

Foto: EPA
Foto: EPA
Andre Villas-Boas ni več trener Chelseaja. Klubsko vodstvo se je odločilo tako po seriji slabih rezultatov. Sodu je izbil dno poraz z West Bromwich Albionom. Do konca sezone bo trenersko funkcijo opravljal njegov dosedanji pomočnik Roberto Di Matteo. Lastnik kluba Roman Abramovič naj bi si na Stamford Bridge zdaj želel pripeljati Josepa Guardiolo.
Oglej si celoten članek

Manj kot devet mesecev po ustoličenju je Andre Villas-Boas, "novi Mourinho“ le še bivši trener Chelseaja. O 34-letnikovem odhodu so otoški mediji špekulirali že dlje časa. "Žal rezultati in igre niso bili dovolj dobri, v ključnem delu sezone pa tudi ni bilo tudi nobenih znakov izboljšanja,“ je med drugim klub zapisal v pojasnilu na spletni strani in napovedal, da bo moštvo do konca sezone vodil Portugalčev dozdajšnji pomočnik in bivši igralec Chelseaja Roberto Di Matteo.

• AVB: "Podpirati me mora Abramovič, ne igralci"
• Drama: igralci pred očmi Abramoviča nad Villasa-Boasa

• Vragi ne dajo miru: prek Spursov spet za hrbet Cityju

V Premier League so modri zmagali zgolj na treh izmed zadnjih 12 tekem in so trenutno peti. Grozi jim izpad iz Lige prvakov po porazu z 1:3 v Neaplju na prvi tekmi osmine finala. Situacijo pri Chelseaju je dobro orisal Gary Neville, nekdanji igralec Manchestra Uniteda in zdaj strokovni komentator pri Sky Sports"To je že tretji trener, ki so ga odslovili ti igralci Chelseaja. Šest ali sedem jih je v tisti skupini. So dobri igralci, ampak morajo spoznati, da ne morejo biti več glavni," je povedal nekdanji kapetan Uniteda.

Guardiola na modrem radarju

Po košarici AVB in propadlih pogovorih z Rafaelom Benitezom, ki je zahteval najmanj dveletno pogodbo, je lastnik kluba Roman Abramovič svojim zaupnikom sporočil, da si želi "najboljšega trenerja na svetu". Po poročanju angleških medijev naj bi bil to nihče drug kot Barcelonin strateg Josep Guardiola. Katalonci še vedno nestrpno čakajo na njegovo odločitev o podaljšanju pogodbe, ki se mu izteče ob koncu letošnje sezone.

"Roman (Abramovič) želi najboljše na svetu, zato Guardiola prav gotovo ustreza, če bi ga lahko dobil, seveda," je za ESPNsoccernet povedal neimenovani vir blizu Abramoviča. "Omenjata se še imeni enega ali dveh angleških trenerjev, kot sta Harry Redknapp in Glenn Hoddle, ampak Roman in njegovi svetovalci imajo radi može, ki so v modi, ponavadi pa so to tuji trenerji."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.