Po madridskem derbiju spet vsi govorijo o Oblaku

Foto: Epa Jan Oblak
V španskem prvenstvu sta se pomerila madridska velikana, igralec tekme je bil slovenski vratar Jan Oblak.
Oglej si celoten članek

Veliki madridski derbi se je na stadionu Atletica končal brez zmagovalca in brez zadetkov. Za to ima precej zaslug tudi slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak, ki si je prislužil tudi naziv igralca tekme, še zlasti se je izkazal v 75. minuti, ko je zaustavil nevaren strel z glavo, ki ga je sprožil Karim Benzema.

Slovenski vratar se je dvakrat izkazal že tudi v prvem polčasu, ko ga je s streloma izven kazenska prostora poskušal premagati Toni Kroos. Atletico je dvakrat zagrozil preko mladega Portugalca Joaa Felixa, najlepšo priložnost pa so si colchonerosi priigrali tik pred glavnim odmorom, ko je Thibout Courtois preprečil izjemno nevarno podajo na drugo vratnico, kjer je žogo čakal Diego Costa.

Pri Realu sta poskušala Gareth Bale in Benzema, v 57. minuti pa je Valižan slabo streljal po podaji Nacha, okroglo usnje je poletelo visoko preko prečke. Na drugi strani zelenice je bil še najbližje zadetku Saúl Ñíguez, ki je po kotu streljal z glavo na prvi vratnici, a za las zgrešil dolgi kot tekmečevih vrat. Courtois je žogo pospremil le s pogledom.

Fantastični Oblak je nato rešil Atletico, rezultat pa se ni spreminjal do konca tekme.

Real je tako zadžal točko prednosti pred Atleticom. Kraljevi klub je v sedmih kolih španskega prvenstva zbral 15 točk, na drugem in tretjem mestu imata točko manj Granada in Atletico. Barcelona je četrta s 13 točkami, enako število pa jih je osvojil tudi Real Sociedad, ki pa je doslej odigral tekmo manj. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 08:13 29. September 2019.

    Pa se je fantastični oblak kaj odrezal pri donaciji malemu Krisu? Nisem še zasledil, da bi kdajkoli kaj doniral? Se …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.