Po Manciniju Mourinho, po Grantu Mancini

Foto: Žurnal24 Massimo Moratti bo moral svojemu nekdanjemu trenerju Robertu Manciniju izplačati
Po porazu z Liverpoolom in izpadu iz Lige prvakov je svoje slovo od klopi Interja napovedal Roberto Mancini. Njegov odhod je sprožil nove špekulacije glede najbolj želenih evropskih služb.
Oglej si celoten članek
"Po koncu sezone bom razdrl svojo pogodbo in zapustil Inter. Na klopi bom ostal le še dva meseca, želim pa se posloviti z osvojitvijo naslova državnega in pokalnega prvaka v Italiji," je po porazu z Liverpoolom na domačem igrišču in izpadu iz Lige prvakov zbrane novinarje šokiral trener Interja Roberto Mancini . Čeprav ima z velikanom iz Milana sklenjeno še štiriletno pogodbo, bo nekdanji zvezdnik Sampdorie in Lazia poleti iskal nov trenerski izziv.

In kaj to sproža? Špekulacije, seveda. Nogomet ne bi bil nogomet, če ne bi taka novica prinesla plejado novih kandidatov za eno od najprestižnejših trenerskih služb v nogometnem svetu. Kandidatov je res več, vendar pa je eden takoj prevzel mesto prvega favorita. Kot kaže, se bo vendarle uresničila želja Joséja Mourinha , ki želi voditi enega izmed velikih italijanskih klubov.

Joséja imajo vsi radi. © Action Images

 
Novice o Mourinhu so tako kmalu po prvih objavah že zasenčile Mancinijev odhod. Mourinho je trener, ki sproža psihozo. Potem ko ga je na selektorskem mestu želela videti vsa Anglija, je kot kaže na vrsti Inter. "Massima Morattija globoko spoštujem kot človeka, ki ljubi nogomet in Inter. Vendar pa z njim nisem nikoli govoril," je za sloviti italijanski časnik Gazzetta dello sport povedal Mourinho. Italijani kot alternativi velikemu Portugalcu omenjajo Rafo Beniteza , ki je Inter pustil v osmini finala Lige prvakov, in trenerja Fiorentine Cesareja Prandellija . Ob dodatku, da sta v Morattijevih očeh oba strogo rezervni možnosti v primeru Mourinhove košarice.

Bo Roman dočakal Franka? © Action Images

 
In kaj bo z Mancinijem? Mladi, 43-letni strokovnjak naj ne bi preveč dolgo iskal službe. Pravzaprav jo je v očeh medijev že skoraj našel. Iz Anglije namreč prihajajo novice, da bi lahko bodoči bivši trener Interja zasedel nekdanje Mourinhovo mesto pri Chelseaju . Vse bolj je jasno, da bodo ob koncu sezone na Stamford Bridgeu zamenjali Izraelca Avrama Granta , ki se bo preselil v klubske pisarne. Lov na njegovega naslednika pa naj bi se že začel.

Italijanski mediji so namreč Mancinija že poslali v Chelsea. Zakaj? Ker je v preteklosti dejal, da ne želi voditi nobenega od velikih rivalov Interja, torej niti Milana niti Juventusa. Tako naj bi se tlakovala njegova pot na tuje.

Mancini je ob koncu igralske kariere celo odigral nekaj tekem za Leicester City in bi se bojda rade volje vrnil v Anglijo. Čeprav je še vedno verjetneje, da bo lastnik Chelseaja Roman Abramovič počakal na razplet pri Barceloni , kjer še naprej trajajo špekulacije glede prihodnosti trenerja Franka Rijkaarda .

Znano pa je, da Abramovič na vse načine želi Chelsea spremeniti v klub, ki ga krasi spektakularna igra. Po Mourinhu ga je v tem smislu razočaral še Grant. Naslednji trenerski ulov mora biti zato tisti pravi.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.