Po Marquezu sledi Mayweather?

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Manny Pacquiao ob prihodu v Las Vegas, kjer se bo v soboto pomeril z Juanom Manuelom Marquezom, navijačem ni vlil novega upanja, da bi se prihodnje leto lahko pomeril s Floydom Mayweatherjem, njegov trener pa je rekel, da je težko pričakovani obračun morda še edini izziv v Filipinčevi karieri.
Oglej si celoten članek

Pacquiaa je v Las Vegasu pozdravilo na stotine navijačev, ki so mu zaželeli srečo v sobotnem obračunu velterske kategorije z Mehičanom Juanom Manuelom Marquezom. Priljubljeni Filipinec “Pac-Man” pa ni želel govoriti o morebitni borbi z Mayweatherjem 5. maja prihodnje leto. "Zadovoljen sem s tem, kar sem doslej dosegel. Sprejel bom vsako borbo, ki mi jo bo ponudil moj promotor. O naslednjem nasprotniku se še nismo odločili."

Pacquiaov trener, legendarni Freddie Roach, pa pravi: "Mislim, da bi do te borbe moralo priti. To je še edini izziv za Mannyja. Ne vidim drugih izzivalcev." Ob tem poudarja, da je nesprejemljivo, da Mayweather izbere datum in kraj ter nato ponudi borbo “Pac-Manu”. "Nekoliko sem že sit Floyda. Utihni in se bori ali pa ne. Mi smo pripravljeni. Kdo je on, da bo postavljal pravila? Če do borbe ne bo prišlo, ne bom prav nič jokal." Roach trdi, da se Mayweather mora spopasti z Mannyjem, če želi, da bo njegov niz brez poraza kaj pomenil. Če do borbe ne bo prišlo, bodo vedno v zraku visela neodgovorjena vprašanja. Prav tako meni, da Mayweather s svojim obrambnim slogom skrbi za neatraktivne borbe in da bo sobotni obračun z Marquezom veliko bolj zanimiv, kot bi bil tisti s Floydom.

Zanimiv bo tudi zato, ker je Pacquiao motiviran kot še nikoli. Marquez je namreč izjavil, da je prejšnji dve borbi v resnici dobil on, čeprav se je prva leta 2004 končala brez zmagovalca, druga leta 2008 pa je po deljeni sodniški odločitvi pripadla Mannyju. "Užalil me je. Zame je spoštovanje najpomembnejša stvar. Nisem jezen nanj, na nikogar nisem jezen, dokazati pa moram, da sem boljši," pravi Pacquiao, ki želi enkrat za vedno utišati Marqueza. To mu pomeni več kot ček za 30 milijonov dolarjev, ki ga bo prejel za sobotno borbo. Marquez bo v žep pospravil pet milijonov. "V to borbo ne grem zaradi denarja. To je ena od najpomembnejših borb v mojem življenju, saj je rekel, da je dobil prvi dve. Zato sem vse treninge oddelal zelo motiviran. Počutil sem se kot takrat, ko sem bil star 24 ali 25 let," je povedal Pacquiao in se za konec še enkrat dotaknil sporne zmage Mayweatherja nad Ortizom. Takrat je Floyd nasprotnika nokavtiral, ko je ta pogledal sodnika in spustil roke. "Jaz tega ne bom nikoli naredil. Ne želim razočarati navijačev. Zelo jih spoštujem. Sicer ni nič narobe s tem, kar je naredil, bilo je po pravilih, a tu govorimo o športnem duhu," je še dejal Manny.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.