Po Murrayju izpadel še Nadal

Foto: Žurnal24 Andy Murray Foto: Žurnal24 Mardy Fish Foto: Žurnal24 Mardy Fish Foto: Žurnal24 Mardy Fish Foto: Žurnal24 Andy Murray Foto: Žurnal24 Andy Murray Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Andy Murray je po slabih treh urah izpadel v četrtfinalu Cincinnatija. Premagal ga je Mardy Fish. Enaka usoda je doletela prvega nosilca Rafaela Nadala. Uspešnejša sta bila Roger Federer in Andy Roddick.
Oglej si celoten članek

Blaž Kavčič se je uvrstil v finale turnirja serije challenger v Karšiju v Uzbekistanu. Tam se bo pomeril z Novozelandcem Michaelom Venusom.

Prvi niz je, potem ko nikomur ni uspelo odvzeti servisa nasprotniku, po podaljšani igri po uri in desetih minutah igre pripadel Škotu, ki si je kot edini priigral brejk priložnosti v prvem nizu (0/2). Mardy Fish je v prvem nizu napravil kar 25 nevsiljenih napak (Murray 12), a vseeno uspel izvleči podaljšano igro, ki jo je na koncu po preverjanju sokoljega očesa v zadnji točki izgubil s 7:9. V drugem nizu je igra Andyja Murraya popolnoma razpadla. Že v prvi igri je Američan Škotu odvzel servis, ki ga je nato v tretji igri nagradil še z enim brejkom. V peti igri je Murrayju uspelo osvojiti svojo prvo igro v drugem nizu. A to je bilo tudi vse, kar je vidno utrujenemu Škotu uspelo. Podobno kot v prvem nizu tudi v tretjem nikomur ni uspelo priti do brejka. Zmagovalca dvoboja je dala podaljšana igra, ki je pripadla Fishu. Murray je v podaljšani igri vodil s 4:2, a zapravil prednost in Fish je podaljšano igro dobil s 7:5.

Polona Hercog je nastope na turnirju v New Havnu končala že v prvem kolu kvalifikacij. Premagala jo je Romunka Sorana Cirstea.

Fish se bo v polfinalu pomeril z Andyjem Roddickom, ki je bil boljši od Srba Novaka Djokoviča s 6:4 in 7:5. Z enkim rezultatom se je med najboljše štiri prebil tudi Švicar Roger Federer, ki je bil boljši od Rusa Nikolaja Davidenka. Kot zadnji se je v polfinale uvrstil Ciprčan Marcos Baghdatis, ki je šokiral prvega igralca sveta iz Španije Rafaela Nadala. Slednji je imel težave že ves teden, zdaj pa je tudi izgubil (6:4, 4:6 in 6:4). Nadal je imel težave že v dvoboju osmine finala in tako je bilo ta poraz kar slutiti. Priznal je, da se bo moral hitro izboljšati. "Zagotovo se moja igra lahko popravi. Mora se, če želim imeti možnosti za osvojitev OP ZDA. Teden dni imam za trening, za trdo delo … povrniti si bom moral tudi samozavest." Zmage so ga stale neizsiljene napake – imel jih je 41, od tega kar 22 na njegovem forehandu. Zadnji grand slam sezone se začne 30. avgusta.

ATP, Cincinnati, četrtfinale:

Mardy Fish (ZDA) : Andy Murray (VB, 4) 6:7, 6:1, 7:6
Andy Roddick (ZDA)
: Novak Djokovič (Srb, 3) 6:4, 7:5
Roger Federer (Švi, 2)
: Nikolaj Davidenko (Rus, 6) 6:4, 7:5
Marcos Bahgtadis (Cip)
: Rafael Nadal (Špa,1) 6:4, 4:6, 6:4

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.