Po naslednje tri točke

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Slovenska reprezentanca je prispela v Vilnius, kjer se bo jutri ob 20.45 po slovenskem času v kvalifikacijah za EP 2016 pomerila z Litvo. Po zmagi proti Švici si v slovenskem taboru želijo še poln izkupiček proti Litovcem.
Oglej si celoten članek

Izbranci Srečka Katanca opozarjajo, da naloga nikakor ne bo lahka, ne nazadnje ima Litva po dveh tekmah šest točk. Če je bila zmaga proti San Marinu samoumevna, pa so Litovci na svojem stadionu pokazali, da lahko točke osvajajo tudi proti močnejšim tekmecem. V četrtek so tako doma ugnali Estonijo z 1:0.

Z zmago dober začetek kvalifikacij

"Upam, da bomo tudi v Litvi zmagali, kar bi pomenilo dober začetek kvalifikacij, zbrali bi šest točk s treh tekem. Ampak bo zelo težka tekma, drugačna kot proti Švici. Litva ne bo tako odprto igrala, ne bo toliko prostora. Treba pa ga bo najti. Prav veliko priložnosti po mojem ne bo, zato bo treba izkoristiti ponujeno in doseči gol," meni eden junakov slavja proti Švici Kevin Kampl.

Vezist salzburškega Red Bulla in sveži 24-letnik pa se bo skupaj s soigralci srečal še z dodatno težavo. Majhen stadion litovske vrste, na katerem se lahko zbere približno 5000 gledalcev, ima namreč igrišče pokrito z umetno zelenico.

"Sam sem že lani igral na tej umetni travi. Žoga je zelo hitra, posebej pri igri po tleh. V primeru hitre igre bo več prostora, če pa bo počasna, se lahko tekmec spet zapre. Zato upam, da bomo hitro igrali. Vsak majhen prostor je treba izkoristiti, iz ponujenih priložnosti doseči zadetek ter preprečiti, da ga zabije Litva. Mislim, da bo res čisto drugačna tekma kot proti Švici. Ta je v Ljudskem vrtu poskusila igrati, za jutri pa mislim, da bomo mi imeli več žogo v svoji posesti," meni Kampl, ki je nato odgovoril še na vprašanje glede favorita na nedeljskem obračunu.

Po imenih favoriti, a ...

"Videli smo, da je Litva premagala Estonijo, mi pa smo proti njej izgubili. Ne morem reči, kdo je favorit. Po imenih smo verjetno mi, ampak to nič ne pomeni. Jutri moramo biti pravi, z glavo pri tekmi, moramo poskusiti še več igrati. Če nam bo to uspelo, bomo imeli več možnosti za zmago. Bo pa težka tekma," je še povedal Kampl.

Ta bo zagotovo spet v prvi postavi, v kateri se mu bodo bržčas pridružili vratar Samir Handanović, branilci Mišo Brečko, Branko Ilić, Boštjan Cesar in Andraž Struna, vezisti Jasmin Kurtić, Aleš Mertelj, Andraž Kirm, Valter Birsa ali Nejc Pečnik ter napadalec Milivoje Novaković.

Slovenija je trenutno na lestvici Mednarodne nogometne zveze 53., Litva pa 103. Edini medsebojni tekmi so dobili Litovci, in sicer v kvalifikacijah za EP 1996.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.