Po nogometnem še gimnastični škandal

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Potem ko je na Otoku izbruhnil škandal z zlorabami mladoletnikov v nogometu, se zdaj podobna zgodba kaže v ameriški gimnastiki.
Oglej si celoten članek

Časnik Indianapolis Star je v četrtek objavil izsledke devetmesečnega raziskovanja in razkril, da vodilnemu kadru ameriške gimnastike ni uspelo pravočasno obvestiti oblasti, ko so bili številni trenerji obtoženi spolnih zlorab. Še več, nekateri trenerji so ob tem nemoteno prehajali iz telovadnice v telovadnico in svoje grozljivo početje nadaljevali tudi drugod.

"Ameriški gimnastiki, upravnemu odboru in predsedniku ameriške gimnastične zveze Stevu Pennyju je najbolj pomembno zaščititi športnike in športnice ter na problematiko opozoriti trenerje, športnike, starše in vse vpletene. Vsako škodovanje športniku v njegovi karieri nas žalosti," so zapisali v uradnem sporočilu ameriške gimnastične zveze.

Časnik je ob tem ostro obsodil preveč medel odziv vodstva gimnastične zveze, ki se v nekaj ducat primerih sploh ni opredelilo do problema. Članek je bil objavljen le nekaj mesecev potem, ko sta dva nekdanja telovadca vložila tožbi proti zdravniku Larryju Nassarju, nekdanjemu dolgoletnemu uradnemu zdravniku ameriške gimnastične reprezentance in ga obtožila spolnega napada.

V eni od oktobrskih tožb sta se pojavili tudi imeni slovitih trenerjev Bele in Marthe Karolyja, ki sta bila obtožena, da nista ustrezno zaščitila svojih varovancev, poroča francoska tiskovna agencija afp.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.