Po osebni tragediji še boleč poraz

Foto: EPA
Foto: EPA
V noči na ponedeljek so bile v najmočnejši ligi na svetu odigrane štiri tekme prvega kroga končnice.
Oglej si celoten članek

Največje presenečenje prvih tekem uvodnega kroga končnice v ligi NBA so pripravili košarkarji Chicago Bulls, ki so na gostovanju premagali vodilno ekipo rednega dela na vzhodu Boston Celtics. Zanjo je igral tudi prvi igralec Isaiah Thomas, ki je dan prej v prometni nesreči izgubil 22-letno sestro.

Za Thomasa je bil začetek končnice zelo čustven. Od prihodu na parket ga je dvorana pozdravil s stoječim aplavzom, pred igranjem ameriške himne je bila minuta molka, sam igralec pa je v spomin na mlajšo sestro Chyno Thomas na svojo športno obutev zapisal "RIP Lil Sis."

"Je neverjetna oseba in igralec. Čeprav zanj prihodnji dnevi ne bodo nič lažji, je igral po svojih najboljših močeh," je dejal trener Brad Stevens.

Thomas je bil s 33 točkami prvi strelec Bostona, na drugi strani pa je bil ključni igralec Chicaga Jimmy Butler. Dosegel je 30 točk, vključno z zadnjima dvema prostima metoma za zmago s 106:102.

Ostali favoriti do zmag

Na ostalih prizoriščih so višjerangirane ekipe upravičile vloge favoritov. Washington je premagal Atlanta s 114:107, Golden State je bil boljši od Portlanda s 121:109, Houston pa je nadigral Oklahoma City (118:87).

V dvoboju dveh kandidatov za naziv MVP je bil James Harden precej uspešnejši od Russella Westbrooka. Član Houstona je dosegel 37 točk in zbral še devet podaj ter sedem skokov, 'gospod triple double' pa je tekmo končal pri 22 točkah, 11 skokih in sedmih podajah, ob tem pa je zgrešil 17 od 23 metov iz igre in izgubil devet žog.

NBA, končnica (1. krog):

VZHOD:
Boston Celtics - Chicago Bulls 102:106  /0:1/
Washington Wizards - Atlanta Hawks 114:107  /1:0/

ZAHOD:
Golden State Warriors - Portland Trail Blazers 121:109  /1:0/
Houston Rockets - Oklahoma City Thunder 118:87  /1:0/

/X:Y/ - izid v zmagah, igrajo na štiri zmage

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.