Po posvetu s psihologom nazaj na sceno

Foto: EPA
Foto: EPA
Avstralski teniški igralec Nick Kyrgios je dejal, da je po osemmesečni kazni prepovedi nastopanja, ki mu jo je izreklo združenje ATP zaradi nešportnega obnašanja na igrišču, pripravljen na vrnitev na OP Avstralije prihodnji mesec.
Oglej si celoten članek

"Premor, ki sem ga imel, je bil dobrodošel in zame zelo koristen," je povedal Nick Kyrgios. Združenje ATP je 21-letnega Avstralca kaznovalo zaradi nešportnega vedenja v 2. krogu turnirja v Šanghaju v dvoboju proti Nemcu Mischi Zverevu, ko se je spustil v verbalno izmenjavo in prepir s sodnikom in gledalci na tribunah, namenoma izgubljal točke, se pretvarjal, da ne more odgovoriti na lahke nasprotnikove udarce, ter namenoma zelo slabo serviral.

Suspendirali so ga za osem tednov, kazen pa bi veljala do 15. januarja 2017. A Kyrgiosu so obenem ponudili znižanje kazni v primeru, če bo sodeloval pri posvetih s športnim psihologom, kar je Kyrgios tudi storil. Združenje mu je tako kazen z osmih tednov skrajšalo le na tri, ob tem pa bo moral plačati še 25.000 dolarjev denarne kazni.

Kyrgios sicer med teniško srenjo slovi po nešportnem obnašanju na terenu. Tako je moral med drugim leta 2014 plačati 25.000 dolarjev kazni, ker je med dvobojem v Montrealu izzival in provociral Švicarja Stana Wawrinko, da se je Švicarjeva simpatija Donna Vekić, prav tako igralka tenisa, spustila v kratkotrajno intimno razmerje z drugim avstralskim tenisačem Thanasijem Kokkinakisom. Številni so tudi njegovi spori z avstralsko zvezo.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.