Po preobratu 2,3 milijona Hallu

Foto: Žurnal24 (Foto: Anže Petkovšek)
Po velikem preobratu je do naslova na glavnem turnirju PokerStars Caribbean Adventure 2011 in do 2,3 milijona ameriških dolarjev prišel komaj 23-letni Američan Galen Hall.
Oglej si celoten članek

Letošnji Glavni turnir prvenstva PokerStars Caribbean Adventure nam je tudi zadnji dan glavnega turnirja postregel z nadvse zanimivim dogajanjem, katerega vrhunec je bil preobrat, ki ga je zrežiral komaj 23-letni Američan Galen Hall. Slednji je namreč v heads-up del turnirja prišel z velikim zaostankom za Chrisom Oliverjem, vendar je ta zaostanek hitro nadoknadil in na koncu, po več kot 10 urah igre, povsem zasluženo postal letošnji PCA prvak!

A pojdimo lepo po vrsti. Prvi izmed finalistov, ki se je moral posloviti je bil Kanadčan Philippe Plouffe. Slednji je na finalko prišel z najmanj žetoni in se je želel hitro vrniti v igro za naslov, a mu to ni uspelo, saj se je že po nekaj minutah igre, s zaletel v Sama Steina. Slednji je na riverju ujel prepotrebnega asa in tako poskrbel za prvo izločitev dneva (8. mesto – 202.000$).

Le nekaj iger kasneje je po podobnem scenariju brez večine svojih žetonov ostal Max Weinberg, ki se je parom kraljic zaletel v Mika Sowersa. Slednji je s pomočjo skupnih kart nato sestavil barvo in Weinberga potisnil na rob izpada, dokončno pa ga je čez potisnil kasnejši zmagovalec Hall, ki je z izenačil Weinbergov all-in, katerega je slednji napravil z . Skupne karte Maxu še enkrat več niso bile naklonjene in tudi zanj je bilo sanj o naslovu konec (7. mesto – 300.000$).

Na 6. mestu (450.000$) je turnir končal Panamec Bolivar Palacios, ki je podobno kot Weinberg, na Hallovo višanje odgovoril z all-inom in nato bil deležen podobne usode. Palacios je vse svoje upe polagal na , kar pa potem, ko mu s skupnimi kartami , ni uspelo sestaviti niti enega para, ni bilo dovolj, da bi ugnal kasnejšega prvaka Galena Halla.

Po tej izločitvi je na sceno stopil Chris Oliver, ki je najprej izločil Mika Sowersa, nato pa še Sama Steina. Prvi je bil na vrsti Sowers, ki je s parom štiric zarinil na flopu , Oliver, ki je v rokah držal , pa se seveda ni obotavljal in je njegovo stavo izenačil ter se tako za mizo izpraznil še eno mesto (5. mesto – 700.000$).

Le nekaj iger kasneje je Oliver poskrbel za še eno izločitev, potem ko se je Sam Stein z zaletel v njegov . Stein je za zmago nujno potreboval nekaj pomoči s strani skupnih kart, vendar so ga , ena za drugo povsem zgrešile, kar je bilo zanj na koncu tudi usodno (4. mesto – 1.000.000$).

Ko so za mizo ostali le še tri igralci, je kmalu postalo jasno, da je med njimi najšibkejši člen Romun Anton Ionel, ki se je tudi moral posloviti vsega nekaj minut po zadnji izločitvi, potem ko s ni mogel premagati Galena Halla (3. mesto – 1.350.000$).

Z zadnjo izločitvijo je bilo vse pripravljeno za finalni obračun, v katerem sta se pomerila Hall in Oliver. Le ta naj bi bil zgolj formalnost, saj je imel Oliver pred seboj več kot 70% vseh žetonov v igri, Hall pa se je že v eni od prvih iger znašel v precejšnji zagati, a je kljub visoki ceni, uspel preživeti.

V tej igri je Hall, ki je v rokah držal , z gumba višal na 450.000 žetonov, Oliver pa je z , njegovo stavo samo izenačil. Na flopu se je Oliver svoji stavi najprej odpovedal, nato pa ekspresno hitro izenačil nasprotnikovo stavo v višini 575.000 žetonov. Turn je nato prinesel , kar je pomenilo, da je Hall ostal tudi brez spodnjega dela vlečke lestvice, a kot da bi se tega zavedal tudi sam, se je tokrat tudi on odpovedal stavi, tako da sta si oba igralca zadnjo skupno karto, ogledala povsem zastonj. Za konec je na mizi pristal še , ki je dokončal Hallovo vlečko lestvice, a hkrati njegovemu nasprotniku podaril full house. Oliver je še enkrat več čekiral, Hall je v igro spravil novih 2 milijona žetonov, preden je njegov nasprotnik oznanil svoj all-in.

V nasprotju z vsemi pričakovanji je Hall po nekajminutnem premisleku odvrgel svoje karte in tako že na samem začetku, s potezo vredno naslova prvaka, poskrbel za enega od vrhuncev letošnjega leta.

Po nekaj urah igre je bilo razmerje moči med obema igralcema bolj ali manj nespremenjeno, preden je na vrsto prišla igra, ki je spreobrnila potek finalnega obračuna. Ob skupnih kartah , je Oliver, ki je v rokah držal le , namreč izenačil Hallov all-in. Slednji je to vest sprejel z velikim nasmeškom in nato nasprotniku ter vsem zbranim pokazal svoj par kraljic, ki mu je prinesel nov zagon v boju za končno zmago.

Od te igre dalje, je bil promet dokaj enosmeren, saj se je Hall na flopu , v dvoboju najvišjih dveh parom proti najnižjima dvema paroma, ponovno podvojil, isti dosežek pa mu je uspel še nekaj minut kasneje, ko so njegovi črni kralji, zdržali vse napade Oliverjevega .

Po tej zmagi je imel Hall pred seboj skoraj 40 milijonov, od skupno nekaj več kot 46 milijonov žetonov v igri, tako da je bilo njegovo končno zmagoslavje le še vprašanje časa. Kljub temu pa se je Oliver še več kot pol ure upiral usodi, preden je vendarle priznal poraz.

V zadnji igri večera je Hall z višal z gumba, Oliver, ki je v rokah zagledal , pa se ni obotavljal in je oznanil svoj all-in. Hall je njegovo stavo izenačil in bil za svojo pogumno potezo tudi nagrajen, saj so skupne karte , že kar na samem začetku tehtnico prevesile na njegovo stran. Preostali skupni karti - in , nista več spremenili razmerja moči za mizo in tako se je Oliver moral na koncu zadovoljiti z osvojenim 2. mestom in 1,8 milijoni dolarjev nagrade, medtem ko je Galen Hall osvojil naslov PCA prvaka, lično trofejo in kar 2,3 milijona dolarjev denarne nagrade.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.