Po preobratu risi ugnali Slovake

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenska hokejska reprezentanca je v tekmi 2. kroga pripravljalnega turnirja evropskega izziva na Dunaju premagala Slovaško s 3:2 (0:2, 1:0, 2:0).
Oglej si celoten članek

Slovenska reprezentanca je turnir na Dunaju začela s porazom proti Avstriji, pri katerem je bil selektor Matjaž Kopitar nezadovoljen predvsem s pristopom svojih hokejistov, ki so večji del tekme prepustili pobudo tekmecem.

Danes so bili na vrsti Slovaki, na katere ima sicer slovenska izbrana vrsta lepe spomine z olimpijskih iger v Sočiju, a je bila tokrat Slovaška v povsem spremenjeni in pomlajeni zasedbi, saj je na dunajski turnir poslala drugo reprezentančno ekipo (s prvo nastopa na domačem turnirju). Na koncu je po preobratu zmagala Slovenija, čeprav je zaostajala že za dva gola.

Začetek je bil podoben kot proti Avstriji: Slovenci so si pripravili nekaj polpriložnosti, a niso bili nevarni, Slovaki pa so izkoriščali svoje, ko so nekajkrat stisnili Slovence pred njihov gol. Povedli so po hitri akciji s strani, drugi gol pa dosegli ob igralcu več. Slovenski "power-play" ni bil učinkovit, saj so imeli Kopitarjevi izbranci v prvem delu trikrat na ledu igralca več, vendar niso zadeli. Jan Urbas dvakrat in Klemen Pretnar po odbitku sta sicer bila blizu zadetka, toda slovaški vratar Denis Godla v prvem delu ni klonil.

Tičar najzaslužnejši za preobrat

Tudi začetek drugega dela ni nakazoval spremembe poteka tekme. Slovaki so brez večjih težav vzdrževali prednost, Slovencem pa akcij ni uspelo povezati v učinkovito celoto. Vse do polovice tekme, ko je stvari v svoje roke prevzel Rok Tičar in s hitrim samostojnim prodorom prvič premagal vratarja tekmecev. V nadaljevanju bi lahko za izenačenje poskrbela brata Rodman, toda Marcel pred golom je bil za las prekratek, da bi ujel podajo Davida izza vrat. V zadnjih minutah drugega dela je sicer Slovenija imela izrazito premoč, vendar se izid kljub nekaj nevarnim strelom ni spremenil.

Slovenija je izenačila spet po zaslugi strelca prvega gola Tičarja, ko je po prodoru v 46. minuti potegnil Slovake na levo in podal na drugo stran samemu Davidu Rodmanu, ki mu ni bilo težko zadeti za izenačenje. Drugi zadetek je dvignil Slovence, ki so do konca tekme prevladovali na ledu. Pritisk je kmalu obrodil sadove, saj je bilo po lepi akciji, v polno je zadel Marcel Rodman, v 52. minuti na semaforju že 3:2. In čeprav so Slovaki še enkrat resno zapretili, Luke Gračnarja niso več premagali in Slovenija je prišla do prve zmage.

"Lepo smo obrnili tekmo"

"Začetek je bil pod vtisom včerajšnje tekme... nihče si ni zaupal, nekaj priložnosti smo imeli že v prvi tretjini, pa nismo dali gola. Včasih je pač treba malo skrajšati klop, da nekateri igrajo več. A bolj kot na vse drugo sem ponosen na to, da po 0:2 zmagaš. Ti Slovaki niso slabi, mi pa smo lepo obrnili tekmo," je dvoboj ocenil selektor Kopitar.

Slovenija, ki je na prijateljskih tekmah v četrtek doživela prvi poraz v tej sezoni (jeseni in decembra je dobila skupno pet tekem), bo nastope na Dunaju končala v soboto, ko jo ob 14.30 čaka še tekma z Italijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.