Po preobratu znan še zadnji član prve lige

Foto: Profimedia Drava, Triglav
Znani vsi člani najmočnejše slovenske nogometne lige.
Oglej si celoten članek

Nogometaši kranjskega Triglava so si zagotovili obstanek v Prvi ligi Telekom Slovenije, potem ko so na povratni tekmi kvalifikacij za popolnitev lige premagali ptujsko Dravo s 4:2 (2:2). Gorenjci so dobili že prvo tekmo na Ptuju z 2:1.

Kranjčani so v deveti medsebojni tekmi tretjič premagali Dravo. A ta zmaga je bila ena pomembnejših, saj je Kranjčanom zagotovila prvoligaški status tudi za sezono 2018/19. Eden junakov je bil spet Matej Poplatnik, ki je dvema goloma dodal še podajo.

Ko je Ptujčanom kazalo zelo dobro, pa so udarec vrnili Gorenjci, v 42. minuti je zadel Rok Elsner z glavo po podaji s prostega strela z desne strani, v 44. pa še Matej Poplatnik, ki je zadel iz bližine po podaji Davida Zeca, nogometaša, ki je odigral še zadnjo tekmo za Triglav pred selitvijo k sloviti Benfici.

V drugem polčasu je najprej Poplatnik zapravil izjemno priložnost za vodstvo, ko je bil sam pred vratarjem, a zgrešil cilj, dve minuti pozneje pa je žogo z glavo podal do Luke Majcna, ki je s približno 11 metrov le poskrbel za kranjsko vodstvo.

V 76. minuti je s 14, 15 metrov na drugi strani streljal Fanimo, a za malo zgrešil cilj in izenačenje. Minuto pozneje je pri Kranjčanih z roba kazenskega prostora streljal Tom Žurga, a tudi on zgrešil. Malce zatem je isti igralec poskusil znova, a še enkrat neuspešno.

V 81. minuti pa je Poplatnik potrdil Triglavov prvoligaški status, ko se je otresel svojega čuvaja in z roba kazenskega prostora ugnal še Aleksandra Šeligo. Na drugi strani je Nastja Čeh s prostega strela zadel le zunanji del mreže, zatem pa so strel Fanima blokiral domači nogometaši.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.