"Po prvi seriji so robantili Poljaki, zdaj smo jezni mi."

Foto: Epa jernej damjan
V slovenskem taboru niso preveč obžalovali zamujene priložnosti za velik uspeh na SP v Seefeldu. Zavedajo so, da so imeli tudi sami nekaj sreče, na koncu pa se je ta prevesila k Poljakom.
Oglej si celoten članek

V slovenskem taboru so strnili tiste po zadnji posamični tekmi nordijskega SP, na katerem so se v težkih razmerah dvojne zmage veselili Poljaki. Na najnižjo stopničko se je povzpel branilec naslova Stefan Kraft. Vsi trije dobitniki medalj so v finalu ogromno pridobili, predvsem po zaslugi okoliščin, zaradi kateri bi po mnenju slovenskega strokovnjaka Jelka Grosa morali tekmo prekiniti.

Huda napaka "Popolna sramota za svetovno prvenstvo."

Po prvi seriji sta zelo visoko kotirala Žiga Jelar (3. mesto) in Peter Prevc (5. mesto), a sta v drugi ogromno izgubila. Najboljši Slovenec je bil tako Jernej Damjan na 11. mestu.

"Srednje sem zadovoljen, skoka nista bila slaba. Če bi poskusnega prenesel v eno izmed serij, bi bil zelo vesel. A danes je bila zelo težka tekma, tako zaradi vetra, kot snega in dežja in moral si imeti kar precej sreče," je povedal izkušeni skakalec.

Foto: Epa peter prevc Prevc ni iskal izgovorov. "Tako kot je do zdaj na prvenstvu vse potekalo gladko, se je zdaj vse mešano vsulo na kup in tekma je bila, kot je bila. Na stopničkah so tisti, ki so bili letos že visoko. Sam sem bil v prvi seriji na dobri strani razmer, v drugi pa je bil sneg v smučini tako lepljiv, da se je zelo težko kaj naredilo. Težko je, da je enakovredno za vse, sploh če je toplo in je sneg na meji z dežjem. Pihalnik ne odpihne snega, ampak ga lahko celo prilepi na smučino. Potrebno se je spopasti z vsemi pogoji, z odličnimi skoki si vedno lahko blizu." 

Tudi Jelar si ni imel česa očitati. "Odgovornosti nisem čutil po prvi seriji. Ko skačeš dobro, čutiš veliko večjo lahkotnost in jaz sem jo. Če so fantje, ki so v vrhunski formi, zmagujejo zaporedno v svetovnem pokalu, popustili na celi črti, se je res videlo, da je bilo danes res težko napredovati. Smučina je bila drastično slabša, notri se je nabiral sneg, kanalov ni bilo, vse je bilo zafilano. Bolj kot si šel proti koncu mize, slabše je bilo in s tako smučino se zelo težko skače."

Dogajanje je komentiral tudi glavni trener reprezentance Gorazd Bertoncelj. "Sama imena na vrhu niso presenetljiva, presenetljiv pa je razplet. Prva serija je bila malo turbulentna, druga pa še bolj. Po prvi seriji so močno robantili poljski trenerji, zdaj smo bili jezni mi. Na kocnu so bile razmere nemogoče, zaletna hitrost je padla za dva kilometra na uro. Ne samo nižja zaletna hitrost, tudi občutek drsenja pod nogami se je močno poslabšal in enostavno za najboljše po prvi seriji ni bilo možnosti, da pridejo do medalje. Ko se prižge zelena luč, ne moremo vplivati na žirijo. Ni taktiziranja, nič ni. Smo pa videli, da je nemogoče dobiti medaljo. Tudi Kobajaši in Peier nista mogla. Peter in Žiga sta tudi v finalu s tehničnega vidika zelo dobro opravila svojo nalogo, tudi Jerneju je uspel zelo dober skok. S tem smo zadovoljni, z rezultati pa seveda ne."

Črna pika Kaos v Seefeldu, tekma na meji regularnosti
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.