Po SP naravnost na presaditev ledvic

Foto: EPA
Foto: EPA
Ameriški atlet Aries Merritt bo moral po koncu svetovnega prvenstva nemudoma na operacijo, saj ga čaka presaditev ledvic.
Oglej si celoten članek

Olimpijski zmagovalec in svetovni rekorder Aries Merritt iz ZDA, ki je v današnjem prvem krogu kvalifikacij na 110 m ovire na svetovnem prvenstvu v Pekingu dosegel drugi čas (13,25) za rojakom in branilcem naslova Davidom Oliverjem (13,15) bo moral takoj po SP na operacijo in presaditev ledvic.

Po kvalifikacijah je dejal, da je zanj velik uspeh, da sploh tekmuje na tem SP, zaveda pa se, da je to lahko tudi njegovo zadnje tekmovanje v življenju, kar bo odvisno od uspeha operacije, ki jo bodo opravili 1. septembra.

"Tu sem bolj zaradi psihičnega in mentalnega razloga, kot kaj drugega. Nisem želel sedeti doma in se spraševati, kako bo uspela operacija. Sedaj sem med mladimi športniki, živim življenje na polno in se ukvarjam z drugimi mislimi, predvsem s tekmovanjem, in ne toliko z vprašanjem trenutnega zdravstvenega stanja," je dejal Merritt.

"Kdo ve, mogoče bom na tem SP nastopil zadnjič, če operacija ne bo dobro potekala. Toda že dejstvo, da sem prispel na to SP, kaže, da sem borec in da se zlepa ne bom predal. Zavedam se, da je možno s pozitivnimi mislimi premagati številne ovire," je dejal 30-letnik, ki je leta 2012 v Londonu osvojil zlato olimpijsko medaljo, teden dni pozneje pa je v Bruslju postavil še svetovni rekord.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.