Po Španiji stavka grozi še Italiji

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Po vesteh, ki prihajajo iz Španije, se bo stavka nogometašev nadaljevala tudi prihodnji konec tedna, kar pomeni, da bodo prestavljene tudi tekme drugega kola prve in druge španske lige. Iz podobnih razlogov je ogrožen tudi začetek Serie A.
Oglej si celoten članek

Po Španiji je ogrožen tudi začetek nogometnega prvenstva v italijanski Serii A. Sindikat italijanskih nogometašev napoveduje stavko, če do konca tedna, ko se naj bi prvenstvo začelo, ne bodo podpisali nove kolektivne pogodbe s predstavniki lige.

Stara se je sicer že iztekla lani junija, že pred lansko sezono je sindikat grozil s stavkami, a na podlagi ustnih dogovorov groženj ni uresničil. Ker se reči niso popravile, napoveduje, da letos ne bo popustil. Sporen je predvsem status igralcev, ki izgubijo mesto v prvi ekipi, ter prisilna prodaja igralcev, ki ne želijo zapustiti klubov.

Stavka v Španiji se bo nadaljevala

Stavka španskih nogometašev se bo nadaljevala tudi naslednji vikend, ko bi morale biti na sporedu tekme drugega kola elitne in druge lige, so sporočili iz sindikata španskih nogometnih igralcev (Afe).

Predstavniki Afeja in španske lige (LFP) tudi v ponedeljek niso našli skupnega jezika, tako da se prvenstvi najbrž ne bosta začeli niti z drugim kolom, ki ga bodo tako kot prvega prestavili.

"Razumem ljudi, ki želijo gledati nogomet, toda mi moramo zaščititi igralce, ki za svoje igranje niso plačani. Želel bi biti optimist, a pogleda obeh strani sta trenutno preveč različna, da bi jutrišnji sestanek, na katerem bi lahko prišlo do dogovora, prinesel spremembe," so zapisali predstavniki sindikata.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.