Po tej potezi Hrvat ostal brez posla pri San Antoniu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nekdanji član Petrola Olimpije bo moral zamenjati klub.
Oglej si celoten članek

Hrvaški košarkar Luka Šamanić, ki je pred odhodom v ligo NBA, nosil dres ljubljanske Olimpije, je končal svojo pot pri franšizi San Antono Spurs. Ti so se odločili prekiniti pogodbo. Enaindvajsetletnik je za Ostroge v dveh sezonah zbral 36 tekem, v 9,9 minute pa je v povprečju dosegal 3.8 točke in 2.2 skoka na tekmo.

Pri San Antoniu so sicer aktivirali tretjo leto njegove pogodbe, kar naj bi bil znak, da so nanj resno računali, a je poteza na pripravljalni tekmi proti Orlandu izbila sodu dno. Šamanić ob podaj soigralca ni dobro reagiral, nato pa zelo mlačno stekel tudi v obrambo ter tako tekmecu omogočil lahek koš. Sloviti trener Gregg Popovich, ki je že v preteklosti mladeniča večkrat opozarjal glede pomanjkanja motivacije, je videl dovolj.

"Spurs so sporočili, da so se odpovedali krilnemu igralcu Luki Šamaniću. Vedel sem, da to prihaja po tej včerajšnji potezi. Popa poznam že predolgo. O tem smo se v pisarni začeli pogovarjati takoj, ko smo to videli. Rečeno je bilo: 'Presenečen sem, da domov ni bil prisiljen oditi peš'," je na twitterju zapisal šport novinar Don Harris, ki za News 4 San Antonio že vrsto let pokriva Ostroge.

Proti Orlandu je mladi Hr vat odigral manj kot štiri minute, zbral je en skok, njegov edini met pa je bil blokiran.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.