Po tekmi v New Yorku znani suspenzi in denarne kazni

Foto: youtube NBA pretep
Zaradi prerivanja ob koncu tekme je vodstvo lige kaznovalo kar nekaj košarkarjev New Yorka in Memphisa.
Oglej si celoten članek

V dvorani Madison Square Garden se je zaključevala tekma med domačimi kratkohlačniki in ekipo Memphis Grizzlies, gostje pa so ob tem imeli visoko prednost. Nov visok poraz New Yorka, ki sodi med najslabše ekipe v ligi NBA, je očitno popolnoma zafrustriral domačega igralca Elfrida Paytona. Ta je grobo odrinil Jaeja Crowderja, ki je bil pri metu za tri točke, v prerivanje pa so se hitro vključili tudi preostali košarkarji.

Vodstvo lige je hitro izreklo kazni. Suspenz ene tekme so dobili Payton na eni strani in košarkarja Memphisa Jaren Jackson Jr. in Marko Gudurić, denarno kazen pa sta dobila domači Marcus Morris Sr. in gostujoči Crowder. Prvi bo moral odšteti 35 tisoč ameriških dolarjev, drugi pa deset tisočakov manj.

Memphis je zmagal s 127:106.

Čančar znova obsedel

Denver Nuggets so sicer ponoči po slovenskem času v derbiju zahodne konference proti Utah Jazz s 106:100 vknjižili 33. zmago, medtem ko na vzhodu najboljšemu moštvu Milwaukeeju uspešno sledita prvak Toronto ter Boston.

Denver in Utah sta se zamenjala na tretjem in četrtem mestu zahodne konference, pred petim Dallasom Luke Dončića pa imata prednost štirih oziroma treh zmag. Utah je obračun bolje začel in na krilih Jordana Clarksona (37 točk) in novega All-Star igralca Rudyja Goberta (21 točk, 11 skokov) dobil prvi polčas z 48:43.

Domačini pa so se ob koncu tretje četrtine prebudili in po dveh zaporednih trojkah povedli za šest točk. V zadnji dve minuti obračuna je Utah prišel s tremi točkami zaostanka, nato pa je vajeti v svoje roke prevzel srbski center Nikola Jokić, ki je dosegel šest zaporednih točk za svoje moštvo za pomembno zmago v boju za vrh zahodne konference. Jokić je dvoboj končal z 28 točkami in 10 podajami v 35 minutah. Za domače moštvo Vlatko Čančar ni zaigral.

Foto: Profimedia Nikola Jokić

Petnajsti poraz v sezoni si je v Staples Centru privoščilo moštvo Los Angeles Clippers. S 103:124 so izgubili proti Sacramento Kings. Zaigrali so brez Kawhija Leonarda, ki je tik pred tekmo občutil bolečine v spodnjem delu križa, vrnil pa se je Paul George, ki ni igral na zadnjih devetih tekmah. Tokrat je v 19 minutah dosegel osem točk. Ob zmagi Sacramenta je bil najbolj učinkovit De'Aaron Fox s 34 točkami.

Na vzhodu še naprej blestijo prvaki iz Toronta. Za deveto zaporedno zmago (34-14) so v gosteh ugnali Cleveland s 115:109. S 26 točkami je bil najboljši strelec prvakov Španec Serge Ibaka, 23 jih je za domačine dosegel Collin Sexton.

Četrto zmago na zadnjih petih tekmah pa so dosegli tudi košarkarji Boston Celtics (32-15). V svoji dvorani so brez večjih težav premagali najslabše moštvo lige Golden State Warriors s 119:104. Najslabše moštvo vzhoda Atlanta pa je na domačem terenu presenetljivo slavilo proti Philadelphii s 127:117. Z 39 točkami in 18 podajami se je izkazal Trae Young, za goste iz mesta bratske ljubezni pa je Ben Simmons dosegel 31 točk. Philadelphia je s porazom padla na šesto mesto vzhodne konference.

Do zanesljive zmage so na domačem terenu prišli še Washington Wizards, ki so s 121:107 premagali moštvo Charlotte Hornets. Bradley Beal je za čarovnike za las ostal brez trojnega dvojčka, dosegel je 34 točk ter dodal še devet skokov in devet podaj.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.