Po veliki zmagi šokirala z oznanilom

Foto: EPA
Foto: EPA
Italijanka Flavia Pennetta je zmagovalka odprtega prvenstva ZDA v New Yorku. V velikem finalu je s 7:6 (4) in 6:2 odpravila rojakinjo Roberto Vinci in se veselila prvega naslova na turnirjih za grand slam.
Oglej si celoten članek

Triintridesetletna italijanska teniška igralka Flavia Pennetta je v zadnjih dveh tednih na betonskih igriščih v Flushing Meadowsu demonstrirala najboljšo predstavo v svoji karieri, kronala pa jo je na finalnem dvoboju proti rojakinji Roberti Vinci.

V prvem nizu so odločale malenkosti, Pennetta je slavila šele v podaljšani igri, drugi niz pa je minil v absolutni prevladi igralke iz Brindisija. Rojakinjo na nasprotni strani igrišča je povsem dotolkla, po uri in 36 minutah pa zmagovalno dvignila roke v zrak in osvojila prvi turnir za grand slam v svoji bogati karieri, hkrati pa postala najstarejša igralka, ki je kadarkoli prvič osvojila enega od štirih velikih teniških turnirjev v Melbournu, Parizu, Wimbledonu in New Yorku.

Presenečenje prihranila za konec

Pennetta je še bolj presenetila v nagovoru, mednarodni športni javnosti in gledalcem na osrednjem igrišču - med njimi sta bila tudi italijanski premier Matteo Renzi in njen zaročenec, prav tako teniški igralec Fabio Fognini - je naznanila, da bo ob koncu sezone končala svojo športno pot in da je bil to njen zadnji nastop na OP ZDA.

"To odločitev sem sprejela že pred začetkom turnirja v New Yorku in izjemo vesela sem, da sem bom na tako veličasten način poslovila od tenisa," je sprva dejala Pennetta in dodala: "To je neverjetno, uresničila sem svoje sanje. Pred leti sem razmišljala o zmagi v Rimu, zdaj pa sem osvojila New York."

Teniški turnir v velikem jabolku navzlic porazu v finalu zadovoljno zapušča tudi njena leto dni mlajša tekmica Roberta Vinci, ki je najbolj presenetila v polfinalu, ko je premagala Američanko Sereno Williams in ji preprečila izjemen podvig ter končno zmago na vseh štirih letošnjih turnirjih za grand slam.

"S Flavio sem v preteklosti preživela veliko časa, o tem bi lahko napisala knjigo. V finalu je bila odlična, sama pa sem imela premalo časa za rehabilitacijo po napornem polfinalnem dvoboju s Sereno. V začetku dvoboja je bilo nekaj nervoze, skušala sem igrati agresivno, a Flavia je bila enostavno boljša, čeravno sem se trudila po svojih najboljših močeh. Težko je igrati proti tekmici, ki jo zelo dobro poznaš, a njenega uspeha sem izjemno vesela," je dejala Vincijeva.

Danes bo v New Yorku še veliki teniški posladek, moški finalni dvoboj med Srbom Novakom Đokovićem in Švicarjem Rogerjem Federerjem. Srb bo po letu 2011 naskakoval drugo zmago v Flushing Meadowsu, Federer pa šesto. Pred tem je bil najboljši med letoma 2004 in 2008.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.