Po Zlati na Koroškem zdaj še Olimpijska vas

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Uspeh slovenskega športnika je znova privedel do preimenovanja domače vasi. Tokratni "krivec" je Peter Prevc.
Oglej si celoten članek

Someščani Petra Prevca so v velikem šotoru v Dolenji vasi bučno pospremili in proslavili njegovo drugo kolajno z olimpijskih iger v Sočiju. Prevčevi uspehi, ob Črnem morju je po srebru na mali napravi osvojil še bron na veliki skakalnici, navdušujejo celotno državo, a nihče nanj ni bolj ponosen, kot ravno gorenjski sokrajani.

Ti so Dolenjo vas prekrstili v Olimpijsko vas, "preimenovanje" pa ovekovečili tudi na krajevni tabli ob glavni cesti. Za podobno potezo so se pred dnevi po zlatu Tine Maze odločili krajani Črne na Koroškem, ki so nekoč Srebrno na Koroškem spremenili v Zlato na Koroškem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.