Po zmešnjavi sladka zmaga

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Telemach Olimpija bi morala v 43. kolu lige Ebel gostiti Salzburg na ledeni ploskvi pred parlamentom, a je bil dvoboj zaradi težav z ledom prestavljen v Tivoli. Zmaji so nato z golom v podaljšku ugnali rdeče bike z 2:1.
Oglej si celoten članek

Ljubljanski hokejisti so zadnjo domačo tekmo rednega dela razširjenega avstrijskega prvenstva želeli odigrati na prostem, vendar se to ni zgodilo. Dvoboj bi se moral začeti ob 19.15, a so najprej za zamudo poskrbeli Avstrijci, ki zaradi prometne nesreče niso uspeli pravočasno priti v Ljubljano.

A tu še ni bilo konec težav. Kasneje so namreč organizatorji ugotovili, da ledena ploskev ni primerna za obračun med zmaji in rdečimi biki. Dvoboj se je tako prestavil v dvorano Tivoli, začel se je z uro in pol zamude. V že precej nočni tekmi so najbolj zvesti navijači zeleno-belih le videli 16. uspeh zmajev v sezoni.

Tekma vsaj v prvem delu ni postregla z vrhunskimi potezami. Pri domačih se je prvič predstavil novi vratar Miika Wiikman in nekajkrat reševal soigralce, na drugi strani je slovenski reprezentant Luka Gračnar v vratih rdečih bikov imel malo dela, edini nevarnejši strel je sprožil Anže Ropret. Podobno je bilo v nadaljevanju, rahlo terensko premoč so imeli gostje, domači pa najlepšo priložnost v obdobju, ko so imeli minuto in pol na ledu dva igralca več, a niso zadeli.

Ko pa so gostje v 45. minuti prvič premagali Wiikmana, se je zdelo, da so, čeprav z minimalnim vodstvom, le upravičili status favorita. A se domači niso predali in v 59. minuti je Gregor Koblar s samostojnim prodorom poskrbel za izenačenje, s tem pa tudi za podaljšek. Ker je pred tem Matthias Trattnig zaradi udarca s komolcem Koblarja dobil pet minut kazni, so imeli domači igralca več, kar so v 62. minuti tudi izkoristili. Zdesetkani domači vrsti je dve točki priigral kapetan Aleš Mušič.

Zadnji krog rednega dela bo na sporedu v nedeljo, Ljubljančani pa bodo gostovali pri Dornbirnu. Zdaj za predzadnjim Innsbruckom zmaji zaostajajo le točko in se lahko celo rešijo zadnjega mesta po rednem delu.

Liga Ebel, 43. kolo:

Vienna Capitals : Dornbirn 1:4 (0:1,1:1,0:2)
Graz 99ers : Black Wings Linz 0:2 (0:0,0:1,0:1)
KAC Celovec : Bolzano 3:1 (1:1,0:0,2:0)
Innsbruck : Fehervar 1:4 (0:1,0:3,1:0)
Orli Znojmo : VSV Beljak 5:3 (2:1,1:0,2:2)
Telemach Olimpija : Red Bull Salzburg 2:1 (0:0,0:0,1:1;1:0)

Lestvica:
1. Red Bull Salzburg  63
2. Black Wings Linz  57
3. VSV Beljak  53
4. Orli Znojmo  52
5. Vienna Capitals  52
6. Fehervar  49
-------------------------------------------------
7. Bolzano  44
8. Graz 99ers  41
9. KAC Celovec  40
10. Dornbirn  38
11. Innsbruck  35
12. Telemach Olimpija  34

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.