''Pod 20 sekundami? Ni problema''

Foto: EPA
Foto: EPA
Jamajčan Usain Bolt, olimpijski prvak in svetovni rekorder v teku na 200 metrov, je prepričan, da bo na mitingu diamantne lige v Oslu zabeležil najboljši rezultat v letošnji sezoni.
Oglej si celoten članek

Najhitrejši človek na svetu Usain Bolt je na mitingu diamante lige v Rimu utrpel presenetljiv poraz, ko ga je v teku na 100 metrov za stotinko sekunde ugnal Američan Justin Gatlin. Jamajški atlet je prepričan, da se bo bolje odrezal v Oslu, kjer napoveduje najboljši rezultat na 200 metrov v letošnji sezoni.

''Med sezono nobenemu tekaču ni uspelo teči pod 20 sekundami, zato bi bilo lepo podreti ta mejnik,'' je povedal Bolt in dodal: ''Mislim, da sem v dobri formi. Med današnjim treningom sem se odlično počutil. Verjamem, da lahko tečem pod 20 sekundami, ni problema.''

Bolt je svetovni rekord na 200 metrov podrl na olimpijskih igrah leta 2008, ko je s časom 19.30 izboljšal dosežek Američana Michaela Johnsona (19.32). Leto kasneje je v Berlinu svoj čas še popravil, in sicer na 19.19.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.