Pod tušem zlomil olimpijsko kolajno

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Videti je, da olimpijska kolajna človeka zares naredi manj razsodnega ...
Oglej si celoten članek

Brazilski judoist Felipe Kitadai je na olimpijskih igrah osvojil bronasto kolajno, ki pa jo je že prvi dan uničil. Potem ko se je odločil, da jo bo imel ves čas pri sebi, mu je pod prho padla na tla, pri tem pa se je zlomil del, ki dragoceno kovino povezuje s trakom, tako da je ne more več nositi okoli vratu.

"Poleg tega je na kolajni zdaj še vdolbina," se je nad kakovostjo izdelka pritožil judoist. Brazilski olimpijski komite bo mednarodnemu komiteju že posredoval prošnjo, da športniku odličje zamenjajo, čeprav to ni njihova obveza.

Škoda znaša štiri evre

Bronasta kolajna je sicer sestavljena iz 97 odstotkov bakra, 2,5 odstotka cinka in 0,5 odstotka kositra. Vrednost materiala za bronasto kolajno pa znaša le štiri evre. Srebrna kolajna, ki prav tako vsebuje precej cenenega bakra, je vredna okoli 270 evrov, zlato odličje, ki ima en odstotek zlata in kar 92,5 srebra, pa približno 525 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 20:58 30. Julij 2012.

    Popravek, Hepan z ZLOMLJENO BONASTO Olimpijsko kolajno :)

  • 20:57 30. Julij 2012.

    Popravek, Hepan z zlato olimpijsko kolajno :)

  • 20:56 30. Julij 2012.

    Hepan :)

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.