Novi trofeji za Bayern in Benfico

Foto: EPA
Foto: EPA
V Nemčiji je prvo lovoriko sezone osvojil Bayern, na Portugalskem pa Benfica.
Oglej si celoten članek

Nemški nogometni prvak Bayern je pospravil prvo lovoriko v novi sezoni. Potem ko Bavarci v pripravljalnih tekmah niso blesteli, so danes v superpokalnem obračunu premagali lanske pokalne zmagovalce, velike tekmece iz vrst Borussie Dortmund. Po rednem delu je bil izid 2:2, po strelih z bele točke pa je Bayern zmagal s 5:4.

Borussia je Bayern gostila na svojem stadionu pred številnimi glasnimi privrženci in dvakrat vodila. Za 1:0 in 2:1 sta poskrbela Christian Pulisic (11.) in Pierre-Emerick Aubameyang (71.), toda Bayern se je vrnil najprej z golom Roberta Lewandowskega (18), tri minute pred koncem pa je po strelu Joshue Kimmicha žogo v svojo mrežo preusmeril Lukasz Piszczek (87).

Pri strelih z bele točke so bili nato natančnejši Bavarci, ki so zgrešili le enkrat, domači pa dvakrat, tragični junak je bil v zadnji seriji Marc Bartra.

Prvič doslej so v Nemčiji na takšni tekmi uporabili video pomoč. Sodnik je posnetke uporabil za oceno, ali sta oba Bayernova gola regularna, posnetek pa je to potrdil.

Benfica dopolnila zbirko lovorik

Foto: EPA Benfica superpokal

Portugalska Benfica, ki je minulo sezono osvojil tako prvenstvo kot pokal, je novo sezono začela še z zmago v superpokalu, potem ko je Vitório Guimarães premagala s 3:1.

Zadetke za prvake so dosegli Jonas (6. minuta), Haris Seferović (11.) in Raúl Jiménez (83.) in lizbonskemu klubu zagotovili še sedmi superpokal v klubski zgodovini. Za Vitório, ki jo je lani v pokalu premagala prav Benfica, je edini gol dosegel Raphinha v 43. minuti.

Benfica je na Portugalskem klub z največ naslovi; ima 36 prvenstvenih zvezdnic, 26 pokalov, sedem ligaških pokalov, dvakrat pa je klub osvojil tudi Ligo prvakov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.