Podnevi atletinja, ponoči dekle na poziv

Foto: EPA
Foto: EPA
Čez noč je osrednja vest ameriških spletnih rumenih medijev in tabloidov postala zgodba o dvojnem življenju nekdanje vrhunske ameriške atletinje Suzy Favor-Hamilton, ki je podnevi živela mirno zakonsko življenje, ponoči pa se je prelevila v dekle na poziv, ki je za "spremstvo" gospodom zaračunavala po 600 dolarjev na uro.
Oglej si celoten članek

Tekačica na srednjih progah Favor-Hamiltonova se je pod ameriško zastavo udeležila treh olimpijskih iger v Barceloni leta 1992, Atlanti leta 1996 in Sydneyju leta 2000. Čeprav je na ameriškem prvenstvu dosegla rekord na 1000-metrski razdalji, imela tudi izid sezone na 1500 m ter osvojila sedem državnih naslovov, pa na olimpijskih igrah ni osvojila kolajne. Razvpita je postala že s priznanjem, da je na olimpijskih igrah leta 2000 v finalu teka na 1500 namerno padla, potem ko je uvidela, da ne bo prišla do kolajne. Kolajno je nameravala osvojiti v spomin na brata Dana, ki je leto pred tem storil samomor.

Zdaj pa je sledilo še javno priznanje, da se ukvarja oziroma se je ukvarjala s prostitucijo. "Niti najmanj ne pričakujem, da bi me ljudje razumeli. K temu so me napeljali globlji vzroki, povezani z depresijo, ki me je mučila v tistem času. Tako sem se spopadala s težavami v življenju in v zakonu. Gre za napako, veliko napako," je prek Twitterja sporočila nekdanja atletinja, potem ko je tabloidna spletna stran Smoking Gun razkrila, da 44-letnica dela kot dekle na poziv za podjetje s sedežem v Las Vegasu.

Favor-Hamiltonova živi oziroma ima z možem Markom družinsko hišo v Madisonu v Wisconsinu. Mož ve za njeno dvojno življenje, vendar pa je, kot je še zapisala, "v tem ne podpira in jo je že večkrat skušal prepričati, naj se s tem ne ukvarja več". Favor-Hamiltonova naj bi sicer delala pod lažnim imenom Kelly Lundy, eni od strank pa naj bi razkrila svoje pravo ime in tako naj bi zadeva pricurljala v javnost.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.