Podoživite poslednji kilometer in epski lov Primoža za vodilnim

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Roglič je po tretji etapni zmagi tik pred skupno zmago, a ni manjkalo veliko, da bi se tokrat moral zadovoljiti z drugim mestom.
Oglej si celoten članek

Slovenski kolesarski as Primož Roglič je po še tretji etapni zmagi sedmi dan kolesarske dirke Pariz - Nica tik pred skupno zmago. Na današnji predzadnji etapi od Le Broca do gorskega cilja na Valdeblore La Colmiane (119,2 km) je zadnjemu ubežniku zlomil srce tik pred ciljem, v skupnem seštevku pa ima pred nedeljsko zadnjo etapo 52 sekund naskoka.

V etapi je sicer ušlo 13 kolesarjev, med katerimi so bili nekateri dokaj blizu v skupni razvrstitvi. Večino časa sta tako v glavnini ritem narekovali moštvi Bora-hansgrohe in Jumbo-Visma za vodilna v skupnem seštevku, pomagale pa so tudi druge ekipe.

Pariz-Nica Roglič strl srce nesrečnemu ubežniku

Ob vznožju vzpona so imeli ubežniki še natanko minuto prednosti, med njimi pa je najdlje vztrajal Švicar Gino Mäder (Bahrain Victorious). Slednji je pričakoval, da bo z dokaj zajetno prednostjo prišel do etapne zmage, a je v zadnjih nekaj sto metrih mimo njega švignil Roglič.

Večino časa je na 16 kilometrov dolgem zadnjem vzponu ritem narekovala prav njegova ekipa Jumbo-Visma. V zadnja dva kilometra pa je Roglič pripeljal brez pomočnikov in nato v velikem slogu obračunal s peščico favoritov. Prvič je 'skočil' dober kilometer pred ciljem, drugič pa dobrih 200 metrov pred ciljno črto in ujel še zadnjega ubežnika.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.