Podrobnosti hude nesreče: "Letel je 200 metrov."

Foto: Twitter
Srbski košarkarski zvezdnik je še vedno v komi po hudi prometni nesreči, kateri je utrpel resne poškodbe glave.
Oglej si celoten članek

Na dan prihajajo nove podrobnosti o prometni nesreči Srba Ognjena Kuzmića, nekdanjega košarkarja Golden State Warrrios in Real Madrida. Pri slednjem si je delil slačilnico s slovenskim zvezdnikom Lukom Dončićem.

V umetni komi Huda prometna nesreča srbskega košarkarskega zvezdnika

Prometna nesreča se je zgodila v noči na nedeljo ob približno petih zjutraj. Kuzmić in njegov prijatelj Bogdan Ilić sta se vračala s poroke v Prijedoru, ko je srbski košarkarski reprezentant nenadoma izgubil oblast nad vozilom in trčil v nasproti vozeči avtomobil znamke BMW. V silovitem trčenju dveh luksuznih avtomobilov je krajši konec potegnil Kuzmićev Porsche, ki ga je odbilo s ceste in obrnilo na streho.

Košarkar je po prvih informacijah utrpel hude poškodbe glave in prsnega koša. Najprej so ga oskrbeli v bolnišnici v Banjaluki, nato pa so ga s helikopterjem prepeljali v beograjski klinični center.

Novice o stanju srbskega košarkarja je delila Crvena zvezda, s katero je pred manj kot dvema tednoma podpisal dveletno pogodbo. "KK Crvena zvezda javnost obvešča, da je bil naš center in srbski reprezentant Ognjen Kuzmić v nedeljo ob 13. uri premeščen na urgentni blok v Beogradu. Stanje našega košarkarja je resno, v skladu s priporočili zdravniške službe pa nadaljnjih informacijah o zdravstvenem stanju ne bomo več delili," so zapisali.

Kuzmić je v nesreči zmoli spodnjo in zgornjo čeljust in je še vedno v komi. Za zdaj ni znakov, da bi utrpel možganske poškodbe. Stanje je zelo resno, vendar 29-letnik naj ne bi bil v življenjski nevarnosti.

O podrobnostih prometne nesreče je za srbske medije spregovoril boksar iz prijedora Dražen Janjanim, sopotnik v BMW-ju, v katerega je trčil hudo poškodovani srbski košarkar. Janjanin jo je začuda odnesel le z lažjimi telesnimi poškodbami.

"Kar naenkrat se je pred nami pojavil avtomobil. Ne vem, kako hitro je vozil. Zapeljal je na nasprotni vozni pas. Prijatelj je bil dovolj priseben, da se je izmaknil in zapeljal v bankino. Če bi prišlo do direktnega trčenja, je vprašanje, če bi ostali živi. Zadel nas je v zadnje kolo in vrata. Njegov avto je letel še 200 metrov. Obrnilo ga je na streho. Razbil sem vetrboransko steklo in prijatelja izvlekel iz avtomobila. Ko sva prihitela do drugega avtomobila, sva slišala glasno glasbo in nekoga, ki je težko dihal. Kmalu zatem so prišli gasilci in ju izvlekli ven," je razkril Janjanin.

Kuzmić je kariero začel v Banjaluki. Od leta 2013 do 2015 je bil član NBA moštva Golden State Warriors, s katerimi je leta 2015 osvojil šampionski prstan. Pred začetkom letošnje sezone se je po dveh letih vrnil k Crveni zvezdi, za katero je prvič igral v sezoni 2015/2016.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:13 19. Julij 2019.

    Je.. vas ta Balkan in Rusija. Pustite nas že pri miru s tem primitivizmom, nismo zato hoteli svoje države. Ko …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.