Izbrani najboljši športniki Evrope

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Poljska teniška igralka Iga Swiatek je najboljša športnica Evrope, slovenski kolesar Tadej Pogačar je pristal na 47. mestu.
Oglej si celoten članek

Poljska teniška igralka Iga Swiatek je bila izbrana za najboljšo športnico Evrope v letu 2022 v izboru poljske tiskovne agencije PAP. Na seznamu najboljših športnikov Evrope je tudi slovenski kolesar Tadej Pogačar, ki je zasedel 47. mesto.

Swiatek je v tem izboru zbrala 118 točk, na drugem mestu je švedski atlet Armand Duplantis (106 točk), tretji je dirkač formule 1 Nizozemec Max Verstappen (82 točk). Pogačar je prejel tri točke.

Foto: Profimedia Tadej Pogačar

Med deseterico najboljših športnikov stare celine v letu 2022 so še španska teniška igralca Carlos Alcaraz (76 točk) in Rafael Nadal (66), francoski nogometaš Kylian Mbappe (55), norveški biatlonec Johannes Thingnes Boe (50), norveška tekačica na smučeh Therese Johaug (42), romunski plavalec David Popovici (37) in danski kolesar Jonas Vingegaard (33).

Pogačar je bil edini slovenski športnik na seznamu.

V glasovanju so sodelovali novinarji 20 evropskih tiskovnih agencij, tudi Slovenske tiskovne agencije (STA).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.