Pogačar ima novo priložnost za napad na Vingegaarda

Foto: Epa
Foto: Epa
Najboljši slovenski kolesar bo poskušal v 17. etapi na Peyragudes nadoknaditi zaostanek za rumeno majico.
Oglej si celoten članek

Na dirki po Franciji bo danes na sporedu 17. etapa od Saint-Gaudensa do Peyragudesa. Dolga bo zgolj 129,7 km, vseeno pa bodo morali kolesarji premagati štiri kategorizirane vzpone, od tega tri prve kategorije. Zahtevna trasa ponuja novo priložnost dvakratnemu zmagovalcu Toura, Tadeju Pogačarju, da poskuša streti vodilnega Jonasa Vingegaarda.

Petindvajsetletni Danec vse od 11. etape na prelaz Granon ostaja trdno v sedlu v lovu na prvo zmago na Touru. Pred Pogačarjem ima 2:22 minute naskoka, tretji Britanec Geraint Thomas zaostaja še 21 sekund več.

Foto: Profimedia Tadej Pogačar Zaostanek slovenskega asa za vodilnim Vingegaardom je vsekakor velik, a pri UAE Team Emirates upajo, da bodo s konstantnimi napadi našli šibko točko pri za zdaj brezhibnem vodilnem kolesarju na Touru.

"Do konca Toura je še dolga in še naprej bomo naredili vse, da bi Tadej oblekel rumeno majico. Vse je možno, zato bo treba še dva dni počakati. Tadej se v redu počuti, fizično je dober. Seveda se ne bo predal in bo še naprej poskušal," je po torkovi etapi dejal športni direktor UAE Team Emirates Andrej Hauptman.

Danes bo njegov varovanec Pogačar skušal napadati na štirih kategoriziranih vzponih. Najprej se bodo po dobrih 50 km podali na prelaz Aspin (12 km/6,5 %), nato sledi kratek spust in najlažji od današnjih vzponov na Hourquette d'Ancizan (8,2 km/5,1 %).

Po dolini bodo nato kolesarili bore malo časa, saj bosta do konca hitro na vrsti še vzpona prve kategorije na Col de Val Louron-Azet (10,7 km/6,8 %) ter zaključni klanec do Peyragudesa (8 km/7,8 %).

"Boril se bom naprej, upam, da mi bo uspelo pridobiti nekaj časa. Poskušal bom do konca," je po koncu torkove preizkušnje, v kateri mu ni uspelo nadoknaditi časa v primerjavi z rumeno majico, napovedal Pogačar.

Kolesarji bodo etapo začeli ob 13.25, v cilju pa najboljše pričakujejo okoli 17. ure.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.