Pogačar po covidu zdaj pred branjenjem lovorike

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Tadej Pogačar prvo ime dirke po ZAE.
Oglej si celoten članek

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar bo branil zmago na dirki po Združenih arabskih emiratih, ki se bo začela 20. februarja. Danes je namreč njegova ekipa UAE Team Emirates objavila sedmerico, ki se bo podala v lov za zmago na prvem velikem cilju leta.

"Zelo se veselim in zelo sem motiviran za začetek sezone. Zadnjih nekaj mesecev je bilo skorajda popolnih. Pred nekaj tedni me je za malo zaustavil covid, vendar k sreči okužba ni preveč zmotila mojih priprav. Počutim se dobro," je pred dirko dejal slovenski zvezdnik, tudi dvakratni zaporedni zmagovalec francoskega Toura.

Letošnja izvedba dirke po ZAE, ki bo od 20. do 26. februarja, bo imela tudi dve gorski etapi in devet kilometrov dolgo vožnjo na čas. Skupno kolesarje čaka sedem etap, prevozili bodo 1058 km.

Štiri etape naj bi bile po godu sprinterjev. Med njimi pri Pogačarjevi ekipi računajo tudi na kolumbijskega sprinterja Fernanda Gavirio, ki je dobro nastopil že na dirki po Omanu. Poleg omenjenih dveh bodo za emiratsko ekipo pedala vrteli še Portugalec Joao Almeida, Novozelandec George Bennett, Danec Mikkel Bjerg, Poljak Rafal Majka in Argentinec Maximiliano Richeze.

"Prepričan sem, da lahko dobro vodim ekipo, a zavedam se, da je tudi Joao zelo dober. Zadnje čase sva veliko trenirala skupaj in se dobro razumeva, dobro poznava. Če bo on dovolj močan za zmago, bom prav tako vesel. Tudi Rafal ta čas kar 'leti'. Najpomembneje je, da poskušamo ubraniti zmago na domači dirki," je še dejal 23-letni Pogačar, ki je v začetku meseca prebolel covidno bolezen.

Foto: Profimedia Tadej Pogačar

Tudi manager moštva Joxean Matxin Fernandez je potrdil, da je za ekipo dirka po ZAE eden glavnih ciljev v sezoni: "Naš cilj je jasen: ubraniti moramo lansko zmago. Smo na domačem terenu in vse oči bodo uprte v nas. Dirka je pomembna tudi kot dodatna motivacija za nadaljevanje sezone."

"Pogačar bo naš vodja na dirki, vendar pa imamo ekipo, ki se lahko hitro prilagodi in odzove na kakršen koli izziv, v rokavu imamo več asov, še posebej na vzponih. Gaviria pa je letos že pokazal dobro formo in nanj stavimo na sprintih," je še dodal direktor.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.