"Pogačar tega Rogliču ne bi mogel narediti. To drži kot pribito"

Foto: Epa
Foto: Epa
Primož Roglič (Jumbo-Visma) po še enem razočaranju na dirki po Franciji načrtuje novo pohod na rumeno majico v sezoni 2022.
Oglej si celoten članek

Primož Roglič (Jumbo-Visma) je bil skupaj z rojakom Tadejem Pogačarjem (Team UAE Emirates) sofavorit za zmago na letošnjem Tour de France, a se je zaradi posledic grdega padca v uvodnem delu tridetedenske preizkušnje po osmih etapah poslovil od tekmovanja.

Rogličeve sanje o končni zmagi na prestižni francoski pentlji, kjer mu je lani v samem finišu veselje pokvaril Pogačar, so se razblinile s padcem v tretji etapi, v katerem je dodobra olupil levo stran telesa. 

Foto: Instagram roglič

Foto: Epa primož roglič Kljub bolečinam je poskušal nadaljevati, a se je kmalu izkazalo, da v takšnem stanju ne bo mogel slediti peklenskemu tempu mlajšega rojaka, ki ima pred začetkom 11. etape v skupni razvrstitvi več kot pet minut naskoka pred vsemi tekmeci z izjemo Avstralca Bena O'Connorja (+2:01).

Iz moštva Jumbo-Visma so že sporočili, da se bo Roglič prihodnje leto vrnil na Tour in dokazal, zakaj je še vedno številka ena svetovnega kolesarstva. Po besedah športnega direktorja Merijna Zeemana bi lahko 31-letnik nastopil tudi na prihajajoči dirki po Španiji (14. avgust - 5. september), kjer je še vedno neporažen po dveh zaporednih lovorikah v letih 2019 in 2020.

"Prihodnje leto se bo vrnil na Tour," je napovedal Zeeman. "To je dirka, na kateri želi dokazati, da je najboljši na svetu. Vrnil se bo. Seveda se bomo o tem pogovorili proti koncu sezone, vendar ne dvomim, da bo ponovno nastopil na Touru."

Roglič bo prihajajoče dneve izkoristil za okrevanje, nato bo začel s pripravami na olimpijske igre in morebitno udeležbo na Vuelti.

"Pričakujem, da bo dirkal na Vuelti, vendar moramo prej počakati, kako dolgo bo trajalo okrevanje in kdaj bo spet pripravljen za trening. Vuelta se nezadržano približuje. Najprej moramo videti, ali je v glavi spet nared za dirkanje. Primož je zelo čvrst, tako mentalno kot fizično, zato ne dvomimo v njegovo vrnitev. Zelo je priljubljen in navijači mu vlivajo samozavest. Želi se vrniti, da bo lahko spet blestel za njih," je dodal Zeeman.

Foto: Profimedia Primož Roglič

Dotaknil se je tudi hipotetičnega razpleta letošnje dirke po Franciji, če Roglič ne bi utrpel usodne poškodbe. "To je vprašanje za milijon dolarjev. Uvodni konec tedna sta si bila zelo blizu. Pogačar je name naredil velik vtis in težko je reči, ali bi mu Primož lahko sledil, vendar sem prepričan, da bi odgovoril na njegove napade. Vprašanje je tudi, ali bi Pogačar vztrajal, če se ne bi mogel otresti Rogliča. Dirka bi se lahko odvijala povsem drugače. Rogliča se vsekakor ne bi znebil tako zlahka, kot se je Richarda Carapaza. To drži kot pribito," je prepričan Zeeman.

Foto: Epa roglič pogačr

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 11:25 8. Julij 2021.

    Google plačuje dobro plačo od doma od 4500 do 6000 dolarjev na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko …

  • 21:00 7. Julij 2021.

    Oba sta Slovenca, oba imamo radi, na progi pa bosta pokazala kdo je boljši.

  • 14:48 7. Julij 2021.

    Bojim se da je Pogačar nedosegljiv tudi za Rogljiča

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.