Pogačar v mrazu in dežju pometel s konkurenco

Foto: Epa
Foto: Epa
Najboljši slovenski kolesar je spregovoril tudi o tekmovalnih ambicijah za sezono 2023.
Oglej si celoten članek

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar tudi po koncu sezone, ki jo je že drugič končal kot številka enana svetu, še naprej vrti pedala. Kot je objavil v nedeljo na Instagramu ob nasmejani fotografiji z zmagoslavno dvignjenimi rokami, je osvojil dirko kriterij Madrida in postal njen prvi zmagovalec. Povedal je tudi, da ga v 2023 zanimata Tour in SP.

Pogačar je v španski prestolnici v mrazu in dežju pometel s konkurenco, v zapisu na Instagramu pa se je zahvalil tudi moštvenima kolegoma pri UAE Emirates, Juanu Ayusu in Marcu Solerju.

Foto: Epa Tadej Pogačar

Slovenski zvezdnik je na dirki po mestnem središču na izpadanje, v kateri so morali tekmovalci prevoziti več 1,1 kilometra dolgih krogov po Paseo de la Castellana, piše cyclingnews.com, napadel dva kroga pred koncem in zmagal.

"Na madridskem kriteriju mi je šlo dobro. Mrzel dan v španski prestolnici, vendar vseeno popoln in dobro delo ekipe skupaj z Ayusom in Solerjem," je zapisal Pogačar.

Pred kriterijem so kolesarji z minuto molka počastili italijanskega kolesarja Davideja Rebellina, ki je umrl, ko ga je med treningom v začetku prejšnjega tedna zbilo vozilo.

Že večer pred madridskim kriterijem je Pogačar v pogovoru z novinarji poudaril, da bosta v sezoni 2023 njegova glavna cilja Tour de France ter svetovno prvenstvo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.