Pogačar vse višje v skupni rzvrstitivi

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Van der Poel ugnal goreča tekmeca, Pogačar skupno že peti.
Oglej si celoten članek

Nizozemec Mathieu van der Poel je zmagovalec tretje etape kolesarske dirke od Tirenskega do Jadranskega morja. V zahtevnem zaključku, ki je potekal nekoliko navkreber, je ugnal Belgijca Wouta Van Aerta in Italijana Davideja Ballerinija. Najboljši Slovenec je bil Tadej Pogačar na osmem mestu.

Po najdaljši etapi na letošnji dirki je v skupnem seštevku še naprej v vodstvu Van Aert (Jumbo-Visma). Drugi je zdaj van der Poel (Alpecin-Fenix), ki zaostaja štiri sekunde. Tretji je Francoz Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick-step), ki po današnjem četrtem mestu zaostaja 10 sekund.

Lanski zmagovalec dirke po Franciji Pogačar je v skupnem seštevku napredoval na peto mesto, za vodilnim pa zaostaja 20 sekund. Pred njim je še Španec Mikel Landa (Bahrain Victorious) z zaostankom 19 sekund. Pred sobotno kraljevsko etapo ni štedil z močmi in je poskušal v sprintu priti do čim boljše uvrstitve, a je bil prekratek v boju z boljšimi sprinterji.

V etapi je na začetku ubežala peterica kolesarjev, ki si je privozila tudi devet minut naskoka. Je pa glavnina nato strnila vrste in zadnja ubežnika ulovila vsega tri kilometre pred koncem, ko se je cesta že dvigovala proti Gualdo Tadini.

V soboto bo na sporedu najtežja etapa na dirki od Ternija do vrha na Prato di Tivi. Zaključni vzpon je dolg 14,7 km s povprečnim naklonom sedem odstotkov. Pred tem bodo kolesarji premagali še en vzpon najvišje kategorije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.