Pogačar znova navdušil Slovenijo!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenski ljubitelji kolesarstva bomo naslednje leto na naših cestah najverjetneje znova lahko spremljali najboljšega kolesarja sveta.
Oglej si celoten članek

Najboljši kolesar sveta Tadej Pogačar je v četrtek prejel še prestižno Rogovo zlato kolo, nagrado, ki jo tradicionalno prejme najboljši slovenski kolesar leta.

To prestižno nagrado kolesarsko društvo Rog po koncu vsake sezone podeli kolesarju, ki konča leto kot najbolje uvrščeni Slovenec na svetovni lestvici Mednarodne kolesarske zveze UCI.

Med dekleti je nagrado prejela kolesarka zdaj že nekdanje italijansko-slovenske ekipe Ale BTC Ljubljana Eugenia Bujak, med kolesarji mlajšimi od 23 let pa Kristjan Hočevar iz Adrie Mobila.

Lahko bi rekli, da gre za eno izmed kolesarskih nagrad, ki jih je najtežje osvojiti, saj letos Primožu Rogliču ni bilo dovolj, da je sezono končal kot tretji najboljši kolesar sveta, medtem ko je Pogačar lani ostal brez nagrade, kljub temu da je bil drugi na svetu.

Foto: Profimedia Tadej Pogačar

"Ta nagrada ima za tiste, ki prihajamo iz Roga, še dodaten pomen. V čast mi je," je za nacionalno televizijo dejal Pogačar, danes član ekipe UAE Team Emirates, ki pa je svojo kolesarsko pot začel prav v kolesarskem društvu Rog.

Pogačar je še leta 2018 dirkal prav za to slovensko ekipo (takrat imenovano Ljubljana Gusto Xaurom) in prav neverjetno se zdi, da je vsega tri leta kasneje končal sezono kot najboljši kolesar leta, ki je v vsega 12 mesecih dobil dva slovita spomenika kolesarstva - dirko Liege-Bastogne-Liege in Dirko po Lombardiji, še svojo drugo Dirko po Franciji, etapne dirke Tirreno-Adriatico, Dirko po ZAE ter Dirko po Sloveniji in še medaljo z Olimpijskih iger.

Zbrane na prireditvi je tako zanimalo, kakšni so njegovi cilji za prihodnje leto, kaj si še želi osvojiti, in Tadej ponovno ni razočaral slovensko javnost. Obljubil je namreč, da se bo potrudil, da znova nastopi tudi na največji domači preizkušnji, Dirki po Sloveniji.

"Nič še ni 100-odstotno, toda program bo podoben, kot letos. Skoraj zagotovo začetek na Dirki po ZAE, nato Tour, katerega se bom poizkusil lotiti v kombinaciji z Vuelto. Po vsej verjetnosti tudi Dirka po Sloveniji, ampak nič še ni odločeno," je Pogačar navdušil slovenske ljubitelje kolesarstva.

Dirka po Sloveniji si je sicer v zadnjih letih uspela izboriti licenco Pro, kar jo uvršča v drugi najkakovostnejši rang, tik pod dirkami z WorldTour licenco, kakršno imajo Dirka po Franciji ter podobne dirke. In le kaj bi bila lahko še večja reklama Sloveniji in njeni največji dirki, kot da se na startu ponovno še drugo leto zapored pojavi najboljši kolesar sveta!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.