Res sta prijatelja, ampak Pogačar hoče zmagati

Foto: Epa
Foto: Epa
Izjemna slovenska kolesarja vodita na Dirki po Franciji ter vsaj zaenkrat veljata za glavna favorita za skupno zmago.
Oglej si celoten članek

Športni direktor kolesarske ekipe UAE Team Emirates Allen Peiper  je v pogovoru za Cyclingnews razkril, da ne verjame, da lahko karkoli poruši odličen odnos, ki ga imata Primož Roglič ter njegov varovanec Tadej Pogačar, pa četudi bi se oba kolesarja neposredno udarila za zgodovinsko skupno zmago na Dirki po Franciji.

Slovenca namreč trenutno vodita v skupnem seštevku, Roglič pa ima po neposrečeni Pogačarjevi vetrovni etapi 44 sekund prednosti, medtem ko prvi "neslovenski" zasledovalec Egan Bernal zaostaja za dodatnih 15 sekund.

"Ostala bosta prijatelja, ne bosta si na poti, toda še vedno gre za dirko," je v soboto spregovoril Peiper. "Tadej je ponosen, da vodijo Slovenci, toda še vedno dirka svojo dirko. Toda zagotovo ne bosta postala sovražnika, če en premaga drugega."

Foto: Epa Primož Roglič in Tadej Pogačar

"Težko bo Rogliču ukrasti kaj časa, saj izgleda odlično," je priznal Avstralec."Edina možnost bo, če bo Tadej zaznal pri Rogliču kakšno slabost, ko bo moral odreagirati na potezo katerega izmed ostalih favoritov. Potem bi mogoče lahko nadoknadil nekaj sekund in bi mogoče lahko odločal spopad na La Plance des Belles Filles," je Peiper napovedal verjetnost končne odločitve na predzanji etapi, ko se bodo kolesarji udarili na 36-kilometerskem gorskem kronometru.

"Včeraj sem ga vprašal, če bo zadovoljen s končnim drugim mestom v Parizu. Tadej je bil jasen: želi si zmagati!" je pogovor zaključil Pogačarjev športni direktor.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.