Pogačarjev moštveni kolega udaril po kritikih: "Pa naj zdaj še kdo reče..."

Foto: Epa
Foto: Epa
Kolesarska ekipa UAE Team Emirates je opravila odlično delo na ključni etapi s ciljem na Col du Portet.
Oglej si celoten članek

Rafal Majka je po koncu 17. etape Dirke po Franciji zmagoslavno sedel v mešani coni. Njegovo delo je bilo skorajda že opravljeno. Ekipa UAE Team Emirates je pred poslednjimi štrimi etapami uspela obvarovati svojega kapetana Tadeja Pogačarja pred vsemi nevarnostmi in zdi se, da res le še čudež lahko prepreči drugo zaporedno zmago mladega Slovenca na dirki vseh dirk.

Pogačar si je pred največjimi konkurenti privozil že na videz nedosegljivo prednost tekom izjemno dominantnega prvega tedna, a vseeno niso bili redki, ki so Tadeju napovedovali težave, saj naj ne bi bila njegova ekipa dovolj močna, da zadrži rumeno majico vse do Pariza.

Foto: Epa Rafal Majka

Pogačar se je v prvi polovici dirke resda nekajkrat znašel izoliran, oziroma vsaj osamljen v primerjavi z izjmeno ekipo Ineos Grenadiers, toda bil je tako močan, da je tudi sam lahko rešil vse težave. V drugi polovici dirke pa je svojo moč začela kazati tudi njegova ekipa, najbolj očitno na kraljevski etapi s ciljem na Col du Portet.

Nekdanji serijski osvajalec pikčaste majice z Dirke po Franciji je uspel do takrat streti vse pomočnike Richarda Carapaza, tako da je po Pogačarjevem napadu resnično prišlo do obračuna mož na moža med Slovencem, Carapazom in mladim Dancem Jonasom Vingegaardom. Za najmočnejšega se je v ciljnem sprintu na klanec izkazal prav branilec naslova.

"Bilo je težko, toda dokazali smo, kako močno ekipo imamo. Pa naj zdaj še kdo reče, da nismo močni," je bil po etapi zadovoljen Majka: "Včasih moraš odigrati na določeno karto ter preprosto prepustiti etapo ubežnikom, toda danes smo vsem pokazali svoje. Na klancih smo resnično navili tempo in Tadej je na koncu zmagal."

Majka je bil sicer udeležen v grozljiv padec na 13. etapi s ciljem v Carcassonnu, a so rentgenske slike na srečo pokazale, da ni prišlo do nobenega zloma, a je bilo njegovo nadaljevanje dirke vendarle pod velikim vprašajem. V sredo pa je dokazal, da so poškodbe že del preteklosti, saj je Pogačarja popeljal preko polovice brutalnega vzpona Col du Portet.

Foto: Epa Rafal Majka

"Še vedno imam težave z rebri po moji hudi nesreči, toda vsak dan je bolje. Tu sem, da pomagam Tadeju in vedeli smo, da si danes želimo zmage z rumeno majico na ramenih," je po etapi ponosno zaključil Majka.

Poljak se je sicer ekipi UAE Team Emirates pridružil pozimi, ko je prestopil iz moštva Bora-Hansgrohe, s Pogačarjevo ekipo pa je podpisal dvoletno pogodbo ravno z namenom, da služi mlademu Slovencu kot zvesti pomočnik pri njegovem poizkusu obrambe skupne zmage na Touru. Glede na trenutno stanje se je Poljak izkazal za še kako uspešno naložbo!

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.