Pogi izgubil boj s specialisti

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Stari in novi evropski prvak presenetljivo premagal tudi svetovnega prvaka v vožnji na čas.
Oglej si celoten članek

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar je na evropskem prvenstvu v italijanskem Trentu osvojil 12. mesto v vožnji na čas (22,4 km). Na koncu je bil 22-letnik s Klanca pri Komendi 1:21 minute počasnejši od evropskega prvaka Švicarja Stefana Künga. Srebro je pripadlo domačinu Filippu Ganni, bron pa Belgijcu Remcu Evenepoelu. 

Pogačar je bil v povsem ravninski vožnji na čas nemočen proti specialistom za to disciplino, ki so med seboj obračunali za najvišja mesta. Na edinem vmesnem času po polovici trase je bil zmagovalec Toura deveti z zaostankom 33 sekund za vodilnim, do konca pa je izgubil še več časa, na cesti pa ga je nekaj kilometrov pred ciljem prehitel svetovni prvak Ganna. 

Švicar Küng je ubranil naslov iz Plouayja 2020, potem ko je v drugem delu pridobil 11 sekund v primerjavi s svetovnim prvakom in ciljno črto prečkal 7,7 sekunde pred Ganno. Dobrih 14 sekund je zaostal Evenepoel.

Foto: Profimedia Tadej Pogačar

V zelo močni konkurenci so manjkali predvsem zmagovalec dirke po Španiji, olimpijski prvak v kronometru, Slovenec Primož Roglič, ter njegova moštvena kolega pri nizozemski ekipi Jumbo-Visma, Nizozemec Tom Dumoulin in Belgijec Wout Van Aert.

Pri mlajših članih sta nastopila dva Slovenca. Nik Čemažar je bil z zaostankom 1:44 minute 18., Anže Skok pa je med 49 nastopajočimi zasedel 40. mesto (+3:16). Naslov evropskega prvaka je slavil Danec Johan Price Pejtersen. Srebro je pripadlo Norvežanu Soerenu Waerenskjoldu (+0:33), bron pa Nizozemcu Daanu Hoolu (+0:34).

V petek, soboto in nedeljo bodo v Trentu na vrsti še cestne preizkušnje.

EP v kolesarstvu, vožnja na čas (22,4 km):

 1. Stefan Küng (Švica)                  24:29
 2. Filippo Ganna (Italija)             + 0:07
 3. Remco Evenepoel (Belgija)             0:14
 4. Stefan Bissegger (Švica)              0:23
 5. Maximilian Walscheid (Nemčija)        0:38
 6. Edoardo Affini (Italija)          isti čas
 7. Kasper Asgreen (Danska)               0:51
 8. Maciej Bodnar (Poljska)               1:04
 9. Remi Cavagna (Francija)               1:05
10. Joao Almeida (Portugalska)            1:16
11. Jos van Emden (Nizozemska)            1:17
12. Tadej Pogačar (Slovenija)             1:21
...
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.