Poglejte si 5-minutni povzetek zgodovinske "slovenske" etape!

Foto: Epa
Foto: Epa
Tadej Pogačar je bil veliki junak 20. etape Dirke po Španiji, saj je zmlel konkurenco ter se zavihtel na stopničke v skupnem seštevku dirke.
Oglej si celoten članek

Obstaja veliko "klišejskih izrazov", ki bi lahko opisali junaški nastop našega Tadeja Pogačarja na 20. etapi letošnje Dirke po Španiji, toda 39-kilometerski solo napad, s katerim si je najboljši mladi kolesar dirke privozil še svojo tretjo zmago ter stopničke v skupnem seštevku, jih vse popolnoma opraviči.

Foto: Epa Tadej Pogačar Vuelta

Komaj 20-letni kolesar ekipe UAE Team Emirates se je namreč iz skupine z rdečo majico ter preostalimi favoriti izstrelil kar 39 kilometrov pred ciljem ter suvereno opravil s poslednjim vzponom 1. kategorije na letošnji Vuelti, Puerto de Peño Negro.

Kar je najprej izgledalo kot poizkus, da si iz rok Miguela Angela Lopeza privozi nazaj belo majico za najboljšega mladega kolesarja, se je kmalu spremenilo v neposredni napad na stopničke. Ker mladi Slovenec ni izgubljal časa niti na spustu ter ravninskem delu pred zadnjim vzponom tretje kategorije, je bil na koncu svoje drugo mesto v skupnem seštevku prisiljen braniti celo svetovni prvak Alejandro Valverde, medtem ko je s stopničk že zdrsnil Nairo Quintana, ki ni imel odgovora na silovit tempo našega kolesarja.

Valverde je na koncu uspel obraniti kanček prednosti pred Pogačarjem, ki je slavil še tretjo zmago na letošnji Vuelti, medtem ko je vse skupaj izkoristil tudi Primož Roglič, ki je celotno dogajanje nadzoroval z Valverdejevega zadka ter poskrbel, da rdeča majica ostane v njegovih rokah.

Na Vueltinem Twitter profilu so kot vedno po koncu etape pripravili krajši povzetek dogajanja. Tako da le uživajte v novem velikem zmagoslavju slovenskega kolesarstva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.