Poglejte si brutalni nokavt v prvi rundi vnuka Muhammada Alija!

Foto: Epa
Foto: Epa
Lebdi kot metulj, piči kot čebela!
Oglej si celoten članek

Kombinacija levega krošeja in desnega direkta je bila dovolj za peto zmago na petem profesionalnem svoboju za mladega 21-letnega boksarja, ki je nekaj časa boksal zgolj pod imenom Nico Walsh, saj je hotel ubežati pritisku, ki ga nosi njegovo celotno ime, Nico Ali Walsh. Gre namreč za vnuka največjega vseh časov, Muhammada Alija.

Nico je tokrat nastopil v uvodni borbi večera na prireditvi, katere glavni dogodek bi moral biti obračun med Shakurjem Stevensonom (18-0) in Oscarjem Valdezom (30-1), a je njun dvoboj povsem zasenčil mladi Ali.

Foto: Epa Nico Ali Walsh

Gledalci legendarne MGM Grand Garden Arene v Las Vegasu so namreč padli v pravi trans ob napovedi Nicojevega imena, po dvorani pa je odmeval najslovitejši boksarski priimek.

Mladi Ali pa je gledalcem za veličasten sprejem vrnil na najlepši možni način, saj je svojega nasprotnika Alejandra Ibarro premagal v prvi rundi z brutalnim nokavtom.

Nico je tako vpisal še peto zmago na petih dvobojih, potem ko je v profesionalnem boksu debitiral avgusta 2021, ko se je v ringu pojavil v legendarnih belih Everlastovih kratkih hlačah, katere mu je ob smrti zapustil njegov dedek, ter si nadel vzdevek "Legenda živi naprej" (The Legend Lives On).

183 centimetrov visoki borec je štiri izmed petih svojih dvobojev dobil z nokavtom in čeprav ni šlo za največja imena svetovnega boksa, temveč za borce na začetku kariere, velja poudariti, da je Jordan Weeks imel do sedaj štiri zmage in en poraz, njegova zadnja žrtev Ibbara pa kar sedem zmag in le en poraz, tako da ni šlo za slabe nasprotnike.

Foto: Epa Nico Ali Walsh

"Do takšnih stvari pride, če naporno delate in trenirate. Na ta način vračam svojega dedka nazaj v življenje in zato je moja mati vedno tako čustvena, ko me vidi v ringu in sliši priimek svojega očeta," je po novi zmagi izjavil mladi Ali, katerega trenira legendarni SugarHill Steward, aktualni trener Tysona Furyja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.