"Pogodbe so sklepali s čudnimi tipi"

Foto: Žurnal24 Kanalec krivdo za nastale dolgove zvrača na Matjaža Mahkovca. (Foto: Renata Škrj
Acroni Jesenice Pareju, Bradleyju, Strömbergu ... dolgujejo prek sto tisoč evrov. Predsednik Slavko Kanalec: "Sklepali so pogodbe z enimi čudnimi tipi, ki niso bili pooblaščeni skleniti take pogodbe."
Oglej si celoten članek

Obtožbe o dolgovih
Acroni Jesenice
ne dolgujejo le nekdanjemu igralcu Bobbyju Robbinsu, bitko za stare dolgove z železarji bijeta vsaj še Jean-Philippe Pare in nekdanji trener Doug Bradley. "Ne samo, da so nam dolžni nekaj denarja, dolžni so nam kup denarja. Tu gre za več kot sto tisoč evrov velik dolg, ki ga imajo do mene, trenerja Douga Bradleyja in še enega napadalca Connyja Strömberga," je za Ekipo razložil Pare, danes hokejist Graza. "Oglasil sem se, ker hočem razčistiti nekaj stvari in obenem predstaviti javnosti, kaj se dogaja na Jesenicah." Pare se sprva ni odločil za tožbo, saj so mu obljubili, da mu bodo izplačevali v obrokih: "A potem se ni zgodilo nič." Pare nadalje razkriva, da so lani marca prišli do dogovora, po katerem naj bi mu vsak mesec izplačevali po 1.500 evrov: "A tudi tega dogovora se niso držali." Nato je šel na sodišče, dosegli so izterjavo dolga, a je sledil nov šok: "Ugotovili smo, da je bančni račun Jesenic blokiran. Zdaj pa mi ni jasno, kako je mogoče, da klub še vedno deluje. Od kod jim pa ta denar? To je preprosto kriminal. Ali ni tako, da podjetju, ki nima denarja, ki ne more odplačati svojih dolgov, ne preostane drugega, kot da razglasi bankrot?" se še sprašuje Pare. Enako zgodbo razkriva danes trener Medveščaka, Bradley. Niti evra še ni videl od nekaj več kot 40 tisoč evrov dolga. "Naj se predsednik Kanalec izkaže za človeka, za kakršnega se ima, spoštovanega in dostojnega," v Ekipi poziva Bradley.

Foto: Žurnal24 null "Izdajal se je za športnega direktorja"
Žurnal24 je poklical na Jesenice, da bi obtožbe preveril pri omenjenem predsedniku kluba. "Vloženih imam za približno milijon in sto tisoč evrov odškodninskih tožb," je svojo plat zgodbe začel pojasnjevati Slavko Kanalec. "Gospod Pare naj pogleda, s kom je pogodbo podpisal. On je pogodbo podpisal z nekim človekom, ki se je izdajal za športnega direktorja, pa sploh ni bil pooblaščen za podpisovanje takih pogodb." To je? "Matjaž Mahkovec." Terjate torej tudi njega? "Ja, med drugim tudi." Na Jesenicah upajo, da bodo dobili te odškodninske tožbe in tudi s tem denarjem poplačali dolgove do nekdanjih hokejistov in nekdanjega trenerja, saj pred obveznostmi ne bežijo.

Nič takega, če je račun blokiran
"Normalno je, da je račun blokiran, ker poravnavamo obveznosti iz preteklih sezon, iz sezon 2007/2008 in 2008/2009. Jaz s tistimi sezonami nimam kaj. Jaz sem v tem klubu trenutno čisti sanator. Praktično poplačujem dolgove za nazaj. Poplačujem pa tudi stvari za sproti, da se sezona
odvija normalno. Ne vidim posebnega problema. Ko se dolgovi poplačajo, se račun odblokira, nato pa pride kaka druga odločba in se račun spet zablokira. Veste, to je normalna praksa. Mi nimamo računa kar blokiranega že pol leta ali eno leto. Ta proračun je obremenjen z izterjatvami iz preteklih sezon," zatrjuje Kanalec.

Foto: Žurnal24 Doug Bradley in Matjaž Mahkovec "Naj se pa vprašajo, kakšne pogodbe so imeli podpisane. Jaz vam o zneskih ne bom govoril, a ti zneski so nenormalni. Praktično vsi ti gospodje so nekaj teh velikih zneskov dobili izplačanih. Govori se, kot da so skoraj socialni reveži. Dobili so izplačane velike zneske." Kanalec nam je še razkril, koliko dolgov so že izplačali. "Lani smo imeli v proračunu odhodkov za terjatve iz preteklih sezon za več kot 300 tisoč evrov. Letos pa smo poplačali 120 tisoč evrov terjatev iz preteklih sezon. 'Matramo' se. Kaj so delali v prejšnjih sezonah … to bomo tudi 'razpucali'. Zato sem tudi vložil odškodninske tožbe. Tem gospodom sem jasno povedal, da nihče ne beži in zato smo z njimi poravnave tudi sklenili. V tistem trenutku, ko so z mano sklenili poravnavo, so prvič dobili papir, ki je kaj vreden. Prej so imeli ničvredne papirje, sklepali so pogodbe z enimi čudnimi tipi, ki niso bili pooblaščeni skleniti take pogodbe." Za komentar smo večkrat poskušali priklicati še Matjaža Mahkovca, a se na naše klice ni javljal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.